Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gilliam to nevzdává


ikona
Mr. Hlad
johnny deppterry gilliam
 

Terry Gilliam má asi největší smůlu v celém Hollywoodu. Na jednu stranu má pověst vizionáře, který se nebojí točit nekomerční ale zajímavé filmy a díky tomu nemá problém sehnat si hvězdy. Bruce Willis, Brad Pitt, Johnny Depp, Benicio Del Toro, ti všichni s ním pracovali, ačkoliv museli vědět, že na nové Ferarri si u Gilliama nevydělají. Přesto si režisér nemůže být filmem jistý, dokud není v kinech. Nedávno dotočil Imaginarium of Doctor Parnassus o jednom velmi podivném divadle. Bohužel všichni víme, proč Heath Ledger nezvládl film dokončit, ale Gilliam naštěstí obvolal své známé a o „zbytek hlavní role“ se tak podělili Johnny Depp, Colin Farrell a Jude Law. U Bratří Grimmů mu zase studio kecalo do závěrečného sestřihu tak, že film údajně vůbec nepřipomíná to, co si režisér představoval.

Nejslavnějším Gilliamovým průšvihem je ale The Man Who Killed Don Quijote. Ten měl být na světě už několik let, ale při natáčení se proti režisérovi spiklo počasí a poslalo mu na plac solidní povodeň, většina štábu neuměla anglicky, nebyly peníze a Jean Rochefort se ošklivě zranil. Konec konců v dokumentu Ztracen v La Mancha se na to můžete podívat sami. Teď se ale Gilliam vyjádřil v tom smyslu, že The Man Who Killed Don Quijote ještě má naději na vznik. Režisér má všechno údajně připravené, jsou peníze i požehnání od studií a jediné, na co se čeká, je Johnny Depp. A čekat se možná bude ještě dlouho. Depp totiž podepsal smlouvu na čtvrté Piráty z Karibiku a zahraje si i v Bruckheimerově westernu The Lone Ranger. Má tedy fofr a nikdo neví, jestli si udělá čas na malý nezávislý film. Tak snad tenhle Gilliamův výkřik nebude jen další smutnou kapitolou u nikdy nevzniknuvšího filmu

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace