Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Švýcarský odstřelovač přichází


ikona
Mr. Hlad
william tell
 

Zatímco Robin Hood už pár filmových a televizních adaptací má, jeho kolega sniper William Tell zůstává tak trochu v jeho stínu. A přitom tenhle švýcarský národní hrdina umí zajímavé kousky. Sestřeloval kuší jablko z hlavy svého syna, bojoval proti uzurpátorovi a v podstatě podle legendy stál u založení Švýcarska jako takového. Zkrátka ideální materiál na nějaký ten historicko-dobrodružný film. Britský hrdina Robin Hood se dočká své nové filmové adaptace z rukou Ridleyho Scotta v Nottingham a i když podle všeho půjde o film, který se na klasický příběh o boji za spravedlnost a krále Richarda bude koukat trošku jinak, pořád je tu v hlavní roli Russell Crowe, takže by to alespoň teoreticky měl být hit.

William Tell se ale nakonec svého filmu také dočká, avšak vedle dvojice Scott/Crowe vypadá Ironbow: Legend of William Tell zatím poměrně nenápadně. Režírovat by měl totiž Justin Chadwick, který má na svém kontě krom spousty seriálů i poměrně nudnou historickou romanci Králova přízeň. To nám naznačuje, že jeho verze příběhu u Tellovi by mohla být realistická, historicky věrná a bohužel možná i ne moc zajímavá. Scénář ale píše Jay Wolpert, jehož Hrabě Monte Christo byl na druhou stranu možná až příliš násilné zmodernizování klasického příběhu. Uvidíme, jak se nakonec ti dva dohodnou a kdo si zahraje hlavní roli. Čemu byste dali přednost vy? Reality se držícího historického filmu nebo dobrodružné akční jízdě?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace