Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dalí, kam se podíváš


ikona
Mr. Hlad
antonio banderasživotopis
 

Kolik dokážete vyjmenovat slavných malířů? Deset? Jste lepší než já. Kolik jejich děl dokážete poznat? Tady se už přiznávat raději nebudu. Každopádně v Hollywoodu padlo rozhodnutí, že v budoucnosti bude KAŽDÝ znát Salvadora Dalího. Na svět totiž přijdou rovnou tři filmy, které se budou zabývat jeho životem. Ten první už si odbyl svoji premiéru a jmenuje se Little Ashes. Slavného španělského surrealistu si tu zahrál Robert Pattinson, jenž se na nás brzy vrhne jako zamilovaný upír v romanťárně pro třináctileté dívky Stmívání. Reakce publika i kritiky jsou zatím poměrně negativní, avšak majitel nejzajímavějšího kníru na světě dostane druhou i třetí šanci.

Simon West, režisér, jenž si udělal jméno především na akčních filmech, se totiž rozhodl přejít do vyšší umělecké ligy. Biografie muže, který patří mezi nejvýznamnější výtvarníky dvacátého století a kamarádil se s režisérem Louisem Buñuelem, by mu k tomu teoreticky mohla pomoci. O roli Dalího má navíc zájem Antonio Banderas, což by mohlo celý projekt popostrčit hodně dopředu. Ovšem otázka je, jak si s něčím podobným poradí tvůrce Con Airu nebo Generálovy dcery. Film by se měl jmenovat jednoduše Dalí.

Avšak pořád je tu ještě třetí do party a ten vypadá bezpochyby nejzajímavěji . Andrew Niccol, scénárista Truman Show a režisér Obchodníka se smrtí, už nějakou dobu chystá Dali & I: The Surreal Story, kde by měl být život malířské legendy vyprávěn z pohledu jeho přítele Stana Lauryssense. Samotného Dalího si má zahrát Al Pacino a jeho přítele a vypravěče Cillian Murphy. S filmem se už ale nějakou dobu nic neděje, takže je otázka, jestli se ho dočkáme. Čemu byste dali přednost vy? Nesympatickému puberťákovi, životopisu od akčního rutinéra nebo zajímavému ale komerčně nepoužitelnému Niccolovi?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace