Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scorseseho střídá Nichols


ikona
Mr. Hlad
akira kurosawamartin scorsese
 

Skrytá identita konečně přinesla Martinu Scorsesemu vytouženého Oscara, avšak tenhle pětašedesátník se do důchodu rozhodně nechystá. Spíš by se dalo říct, že má práce nad hlavu. Příští rok se do kin dostane jeho retro thriller Shutter Island a nedávno začal točit dokument o Georgi Harrisonovi. V plánu má navíc i životopis prezidenta Roosevelta a drama o jezuitech, kteří v sedmnáctém století putovali do Japonska. Scorsese má prostě fofr, a tak musí odmítat i filmy, o které dříve evidentně stál. Jedním z nich bude i remake japonského trhilleru Nebe a peklo.

Příběh se točí okolo bohatého průmyslníka, jehož syn se stane obětí únosců a hlavní hrdina má zaplatit tučné výkupné. Brzy se však ukáže, že únosci se spletli a namísto syna hlavního hrdiny unesli potomka jeho řidiče. Co teď tedy s těmi penězi pro únosce? Vykašlat se na cizí dítě, nebo udělat dobrou věc? Nebe a peklo natočil v roce 1963 klasik Akira Kurosawa podle předlohy Evana Huntera (krycí jméno Ed McBain) a film je považován za to nejlepší, co kdy na téma „únos a výkupné“ vzniklo. Martin Scorsese se pokouší o vlastní verzi už téměř deset let, ale zatím nebyl ani scénář a ani peníze. Teď je ale všechno jinak. Bohužel pro Scorseseho. David Mamet, tvůrce Vrtěti psem a téměř majitel dvou Oscarů, totiž začal psát a díky Scorseseho nabytému rozvrhu se režie bude muset chopit někdo jiný. A tím někým bude Mike Nichols, což je více než slušná náhrada. Jeho Soukromá válka pana Wilsona sice nebyla žádná bomba, ale když už jednou někdo natočí Absolventa, má své místo mezi legendárními režiséry předplacené do konce života. Krom toho Na dotek a minisérie Andělé v Americe ukázaly, že Nichols stále ještě umí. Scorsese bude nakonec nejspíš alespoň produkovat. Kdo nahradí v hlavní roli Toshiro Mifuneho se zatím neví, ale už teď to vypadá, že americká verze filmu rozhodně nebude žádné druholigové drama.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace