Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Max Payne sejmul George Bushe


ikona
Cival
tržby
 

Podzimní víkendy jsou nadále nevypočitatelné. Přestože se prognózy o víkendovém triumfu Maxe Paynea ukázaly jako přesné. Čekali jsme ale přeci jen trochu víc než 18 milionů. Proč? Protože trailery dokázaly tak silně namlsat, že diváci začali houfně věřit v revoluci na poli videoherních adaptací. Max si brousil brokovnici na otvírák přes dvacet milionů dolarů. Po zdrcujících amerických recenzích (zdrcující českou nabízíme tady) ale může být rád i za výsledných 18 mega. Měl by litovat, že k nabušeným trailerům a líbivým vizuálům nepřidal nic dalšího. Na druhou stranu, dost pravděpodobně dostane šanci na reparát, protože rozpočet čítající 35 milionů dolarů se podaří zčásti pokrýt už ze zámořských tržeb, zbytek světa pak jistě rád něco přisype... a Max tak může následovat příklady Lary Croft a Resident Evil a zahrát to znovu.

Za týden se k Maxovi určitě výrazně přiblíží Čivava z Beverly Hills. Ta totiž klesla jen o 36%, na druhou pozici, přidala dalších 11 milionů a dál se hlásí o pozici trvalky pro celou rodinu. Na jejím kontě svítí už úctyhodných 69 melounů.

Bronzová se umístila druhá dnešní novinka. Černošské melodrama The Secret Life of Bees se přidalo mezi filmy, na které afroameričané míří snad rovnou z kostela – jsou totiž plné pozitivní energie, hřejivých řešení a víry v lepší zítřky. Čerstvý „čokoládový kýč“ má jedinou zajímavost: Lásku moudrých černošských žen v něm poznává křehounká bílá dívenka Dakota Fanning. I její přítomnost se mohla podepsat pod jednoznačný úspěch snímku, numericky odpovídající přesně jedenácti milionům dolarů, tedy shodou okolností i oficiálním nákladům (na Čivavu přitom ztratila jen sto padesát tisíc).

Naopak George Bush musel sklopit ouška a spokojit se s místem čtvrtým. Oliver Stone chtěl dost pravděpodobně být v centru dění, být kontroverzní, když si vybíral téma svého nového životopisu. Drama W. si ale neskutečně špatně načasoval. Stone musel jako osoba veřejně činná takřka celou dekádu sledovat prezidenta, jenž jí ovlivnil nejvíc ze všech lidí na světě. Film W. o něm však natočil až ve chvíli, kdy je George Bush všem víceméně u řitě. Životopis Baracka Obamy? Bereme všemi deseti a pokud možno hned teď! Koho ale ještě zajímá seňor Bush, jenž dnes nemá respekt ani svých spolustraníků, ani občanů... natož aby za stránky z jeho života chtěl někdo platit. Ožehavá látka utržila jen deset melounů a vyhrabe se maximálně k celkové třicítce. Netřeba jistě připomínat, že Mooreův Fahrenheit 9/11 celosvětově nasbíral přes 220 milionů dolarů. Bolestivé srovnání...

Páté se pořád drží Oko dravce. Hi-tech výplach se Shiou LaBeoufem úspěšně překonal znechucení kritiků a baví lidi. A líbí se jim. Jak jinak si vysvětlit propad o velmi nízkých 36%! Oko dravce si zjevně našlo cestu do diváckých srdcí a blížící se stomilionová meta mu bude za pár dnů odměnou. Gratulujeme!

Oko znemožnilo i Labyrint lží, jenž se propadl až na šesté místo. Po deseti dnech má Scottův film jen 24 milionů, což při trojnásobném rozpočtu znamená jediné: Velký neúspěch. Sedmá Karanténa má prozatím na kontě stejnou sumu, producenty ale přišla jen na 12 milionů. Jejich nálada proto bude diametrálně odlišná.

Mezi osmý Nick and Norah's Infinite Playlist a desáté Noci v Rodanthe se vklínila ještě teenagerovská taškařice Sex Drive. Stála devatenáct milionů a její trailery slibovaly slušnou zábavu. Nakonec zůstala jen kocovina z devátého místa a z tří a půl milionu na tržbách. Komedie bez diváků nemá smysl. Bohužel.

Za týden nás čeká jeden z nejbohatších víkendů mimo letní sezónu. Na ambiciózní drama Pride and Glory a pátý díl ze série Saw totiž Disney reaguje třetím dílem Muzikálu ze střední. Před Zacem Efronem se nikdo neschová. Nejméně pak peněženky rodičů.

Kompletní žebříček tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace