Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Univerzální Dreamworks


ikona
imf
dreamworkshollywoodsteven spielberg
 

Tak je konečně podepsáno. Za 150 milionů dolarů (tedy rozpočet průměrného studiového trháku) se Dreamworks upsali Universalu. Ten bude počínaje rokem 2009 na území USA distribuovat jejich filmy a vybírat si za to osmiprocentní daň ze zisku. Že se vám to zdá příliš levné? Inu, hlavouni v Universalu toho nedostanou zas tak moc. Alespoň ne hned. Dreamworks Animation zůstává u Paramountu až do roku 2012, většinu distribučních premiér v roce 2009 Steven Spielberg a spol. natočili též pod křídly Paramountu a do třetice... bývalý chlebodárce má i výhradní práva na remaky, prequely, sequely a spin-offy k filmům, které vznikly pod jeho střechou. Celkem se jedná o nějaké tři desítky titulů, které jsou tímto dědictvím zatíženy. K slibovaným šesti produkcím pod hlavičkou Universalu tak povede relativně dlouhá cesta.

Do práce to naopak Spielberg bude mít stejně daleko jako dnes. Od počátků firmy totiž leží kanceláře Dreamworks na pozemcích Universalu. Spielberg si vybral partnera, který má v Hollywoodu dlouhou tradici, ale v posledních letech se mu nějak extrovně nedaří. I v letošním žebříčku studií je až na čtvrtém místě. Od této akvizice si slibuje především navýšení počtu filmů (ze stávajících skoro třiceti by se chtěl Universal vyšvihnout přes třicet a konečně zatopit Warnerům a Paramountu). Spielberg byl pro něj trumfovým esem už v minulosti. Měřeno severoamerickými tržbami, čtyři z deseti nejúspěšnějších filmů studia točil právě Spielberg (E.T., Jurský park, Ztracený svět a Čelisti). Přibudou k nim další? To ukáže až čas.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace