Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Most Wanted: Sean Connery


ikona
imf
most wanted
 

Na jednu z našich (ne)stálých rubrik jménem Most Wanted poslední dobou padal prach. Ale to je teď u konce. Rozhodli jsme se trochu změnit formát a několikrát do měsíce vám přinášet krátké profily herců, režisérů a někdy i postav, které nám bytostně chybí. Budeme se v téhle rubrice střídat tak, aby se dostalo na všechno a na všechny. A protože za dveřmi je asi nejočekávanější film podzimu, rozhodli jsme se "restart" téhle sekce provést se vší parádou a někým, kdo si to opravdu, ale opravdu zaslouží.

Má na kontě víc než osmdesát filmových produkcí. Jako první si zahrál nejslavnějšího špiona planety, prosadil se jako otec nejproslulejšího filmového archeologa a odnesl na zádech do cíle jeden z nejlepších filmů Michaela Baye. Kromě toho má Oscara, je váženým Sirem a posledních třiadvacet let je šťastně ženatý. Ano, dalo by se říct, že Sean Connery vyhrál souboj s časem, slávou i Hollywoodem. A má právo na zasloužený odpočinek. Potíž je v tom, že tenhle agilní stařík je příliš kvalitním hereckým artiklem na to, aby jen tak odpočíval. Lidské fondy totiž degenerují rychleji než stihnete vyslovit "Zac Efron neumí zpívat", takže je třeba tu a tam někoho staršího vtáhnout zpátky do hry. U Conneryho se to povedlo hned několikrát, viz již zmíněná Skála nebo třeba Past z roku 1999, ve které zvládal rozpalovat mimořádně sexy Catherine Zeta-Jones.


Po megaprůšvihu s Ligou výjimečných sice filmové branži definitivně zamával (rozloučil se stylově, dabingem Bonda v počítačové hře na motivy Srdečných pozdravů z Ruska), ale sám přece razil heslo Nikdy neříkej nikdy. Když se ho během natáčení Casino Royale ptali, jestli by si zahrál čestnou roličku Bondova otce, odvětil: "Uvažoval bych o tom, ale to si pište, že by museli vysolit pořádný balík peněz." Vzhledem k tomu, že Quantum of Solace stojí nekřesťanských 230 milionů dolarů (neoficiálně možná ještě mnohem víc), nemůžeme se nezeptat... kde je šek pro Sira Conneryho? Na obrázku k nové reklamní kampani firmy Louis Vuitton (fotila slavná Annie Leibowitz) vypadá skvěle. Chceme ho před kamerou. Nějak to zařiďte. Rychle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace