Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zloděj točí zloděje


ikona
imf
 

Na úvod takový malý mozkodlab. F. Gary Gray, hollywoodský kápo přes zlodějské filmy (Loupež po italsku byla hodně povedená), krade námět francouzského zlodějský filmu Le Convoyeur, aby podle něj natočil vlastní zlodějský film. Nedělá to poprvé, protože i Loupež po italsku byla remakem (tehdy se kradlo od party kolem Michaela Cainea). Nejokradenější si ale teď připadá kolega stčko. Tak moc chtěl Loupež po brazilsku, se kterou se v posledních pěti letech střídavě počítalo i nepočítalo. Teď to ale vypadá, že tahle týmovka přijde zkrátka.

Vlastně nad tím nemá cenu příliš plakat. Dostat před kameru Edwarda Nortona, Marka Wahlberga, Charlize Theron nebo Jasona Stathama vyžaduje zatraceně dobré kontakty a koňskou dávku štěstí. Pro aktuální Armored přitom Grayovi zatím stačí Eric Bana, který tu bude coby nováček u firmy zajišťující koloběh peněz skrze obrněné vozy. Rychle získá důvěru parťáků a ti se mu svěří se svým plánem na menší podraz. Ostatně podobným způsobem si pár lidí přivydělalo i v reálném světě. Pro příklady nemusíme chodit daleko, na českém území se takhle ztratil docela slušný balík. Eric Bana má ovšem pro svoje přikývnutí trochu jinou motivaci. Kdo chce vědět víc, bude muset počkat až do kina (nebo si obstarat francouzský originál). 

Scénář píše David Ayer (Training Day, Drsný časy, Street Kings) a Andrew Kevin Walker (Sedm, 8MM). Vcelku zvláštní, ale zajímavá kombinace, která v mém osobním žebříčku sází film do první desítky. Hlavně, ať se to někde nezasekne. 

p.s. Screen Gems připravují snímek, který se též jmenuje Armored a jde v něm o to, že řidíč ochranky obrněného vozu (Milo Ventimiglia) musí zabránit svým kolegům v loupeži. Buď jsme svědky nekalého konkurenčního boje nebo tohle novinkové klubko někdo špatně rozmotal. Osobně fandím Banovi, protože Milo mě svým nuceným herectvím (nejen v Hrdinech) pomalu začíná nudit.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace