Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cronenbergovo ruské pnutí


ikona
imf
david cronenberg
 

Po Východních příslibech nám bylo jasné, že David Cronenberg nastudoval minimálně bibli ruské mafie. A teď se mu to bude celkem hodit. Dokážete si ho představit jak točí dalšího Bournea? Naštěstí nemusíte, protože i když bude točit knižní adaptaci Bourneova duchovního otce, Roberta Ludluma, bude tenhle film z trochu jiného soudku. Nabízí se spíš srovnání s Rudým horkem.

The Matarese Circle je o globální konspiraci uprostřed studené války, při jejímž rozlousknutí musí spojit síly odvěcí nepřátelé - agent CIA (Denzel Washington) a jeho rival z KGB (že by se Viggo Mortensen znovu učil ruská slovíčka?). Místo hlášek o hamburgerové kultuře čekejte spíš nekompromisní nahlédnutí do zákulisí tajných služeb. Není sice jisté, jestli Cronenberg příběh neupdatuje, ale i vzhledem k aktuální situaci by skryté kočkování mezi supervelmocemi působilo věrohodně. 

Scénář píše dvojka Michael Brandt a Derek Haas (Wanted), která má konspirace v malíčku. Děj má podle všeho tajuplný přesah ve stylu Šifry mistra Leonarda, ale adventurního putování z místa A do místa B se v Cronenbergově případě snad bát nemusíme. S Mortensenem nebo bez něj, vypadá to jako lákavá špionážní vsuvka a vzhledem ke Cronenbergově nově objevené lásce k hezkým vizuálům (aniž by jeho filmy přestaly být ponuré a zevnitř správně "špinavé"), můžeme pomalu vyhlížet první obrázky z natáčení. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace