Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dvojky se třetím rozměrem


ikona
imf
imaxtransformers
 

Už se nám to utěšeně množí. Trend, který začal Singerovým Supermanem (a samozřejmě několika animáky), se teď rychle dostává do centra dění. Lístky do IMAXu totiž v Americe stojí hóóódně peněz a tak se všichni snaží přiživit na 3D atrakci. Cesta do středu země, třetí Muzikál ze střední, ale také největší hollywoodské pecky. Po Supermanovi se do 3D podíval i Batman a totéž čeká v roce 2010 Iron Mana. My se ale nejvíc těšíme, až si pro nás do hlediště máchne okovaná paže Optima Primea. Michael Bay oficiálně potvrdil, že některé scény druhých Transformerů budou 3D. Ano, v redakci už jsme řešili, jestli vám 3D exploze sežehne obočí nebo ne. 

Není to samozřejmě jen o vyšších cenách vstupného, ale i o snaze Hollywoodu čelit aktuální Full HD revoluci. Většina amerických televizních kanálů nabízí ostřejší obraz než průměrný multiplex. A proto je třeba dostat do hry další rozměr. IMAXů je v Americe stále víc a kamery pro tento formát už vydrží i ostřejší zacházení. Bay se navíc během 3D orgií nehodlá spokojit s tradičním widescreenem a chce využít plnou velikost filmového políčka (IMAX formát sahá za hranice běžné pětatřicítky), proto si přechodu na vyšší kvalitu všimnete i díky změně formátu.

Co je na tom všem nejvíc mrzuté? Ze všech těch 3D pecek jsme v českém IMAXu viděli jen pár 2D DMR produkcí (Matrix Revolutions, Batman začíná, Harry Potter 5), zatímco plnokrevné 3D fláky jako Cesta do středu Země nebo Temný rytíř prohučely kolem. IMAX teď sice uvádí velmi dobře hodnocený koncertní záznam U2-3D, ale o případném zakoupení 3D verzí chystaných blockbusterů se zatím mlčí. Nezbývá tedy než doufat. A nebo naplánovat zájezd do některé z přilehlých destinací. Optimus za to stojí a Tony Stark jakbysmet.   

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace