Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Startovací kabely od Foxů


ikona
imf
comics
 

Když mezi vaše nejúspěšnější projekty patří Alvin a chipmunkové nebo Mejdan v Las Vegas, zatímco nový Shyamalan nebo celovečerní Akta X trpí podprůměrnými tržbami, je na čase trochu přehodnotit strategii. Hlavouni od Foxů tvrdí, že se nic neděje a všechny plány na léta dopředu zůstávají v pochodu, ale někde uvnitř jistě hlodá pořádný průšvih. Kdyby alespoň letos vyšel ten Wolverine. Jenže když z Austrálie vypadnul Russell Crowe a musel ho nahradit Hugh Jackman, byli Foxové nuceni odsunout svůj comicsový trumf o celý rok. A to ještě zdaleka nemají vyhráno, protože stejně jako u Babylon A.D. to u Wolverinea v zákulisí pěkně vře. Richard Donner (Smrtonosné zbraně) dokonce odjel na plac "žehlit" roztržky a není bez záruky, že adamantiové břity nakonec nepřistřihne některý z foxovských "léčitelů". Není divu, že se Foxové snaží chytit záchranného stébla a mluví o dalších comicsech. Kromě Magneta a sólovky mladých X-Menů dost možná přijde znovu řada i na Daredevila. Po restartu Hulka by to byl logický krok jak napravit další pošramocenou comicsovou ikonu, ale když si vzpomenu na Leterrierův film, začíná mi běhat mráz po zádech. Vždyť ten plakát na původního Daredevila zas tak špatný není, ne?

Ok, pryč se špatnými vtipy. Všichni víme, že kinoverze Daredevila byla příšerná. Mark Steven Johnson se pak sice snažil vše napravit režisérským sestřihem, ale to už byla jen kosmetika, asi jako když vylepšujete zombie hodně výraznou rtěnkou. Osobně mi Daredevil nikdy nepřišel jako postava vhodná k zfilmování a i když je Hollywood plný restartů, Foxům to zrovna moc nejde (viz Fox Mulder). Mnohem zajímavěji působí spinoff z Wolverinea, který by dal šanci Ryanu Reynoldsovi a postavě Deadpoola. Trocha zabijácké akrobacie a těsných latexových triček nemůže uškodit. Je to ale sázka na ty správné koně? Foxové by se mohli v tom moři špatných rozhodnutí doslova utopit. Koho jiného by v éře huličských komedií napadlo dát do kin Davea s Eddiem Murphym? Kdo jiný by věřil, že uspěje s Vesmírnými opičáky? Foxové mají jediné štěstí, že mají Noc v muzeu, X-Meny a Dobu ledovou. Žít na dluh ze zavedených sérií ovšem nelze donekonečna, stejně jako restartovat ty zaprášené. Chce to dobrý nápad. Nebo spíš hodně dobrých nápadů. Jinak se vrátí Mark Steven Johnson a bude znovu plenit. Mimořádně děsivá představa...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace