Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nešťastná třináctka...


ikona
imf
punisher
 

Rozhodnutí hlavounů jednotlivých studií teď plní přední stránky časopisů víc než skandály hvězd nebo nově ohlášené projekty. Pánové v sáčku od Armaniho se stávají opravdovými hvězdami. Místo fotoaparátů na ně však míří naštvané ruce se syrovými vajíčky. Nejdřív se začali potápět v United Artists, pak udělal Harry Potter "pápá" a teď to vypadá, že nový Punisher nebude takový drsňák, jak se zdálo. Čtvrtý Rambo se nekoná a podle všeho to bude ještě mnohem horší... 

Před třemi týdny Universal relativně potichu odstavil od finálního střihu režisérku filmu Lexi Alexander (zmizelo i její blogové zpravodajství, pokuty za zveřejnění jakýchkoliv informací zřejmě nejsou nejnižší), přičemž klasické oddůvodnění "tvůrčími neshodami" naznačovalo, že tu něco smrdí. Teď je to konečně venku a otevřeně se spekuluje o PG-13 ratingu. V případě až anarchisticky brutálního filmu je to opravdový gól. Proč v Lionsgate, kde měli snímek na starosti, neřešili celkový image snímku od začátku? Protože je začal PG-13 brouk hryzat až po obrovském úspěchu Temného rytíře. Málokdo z vedení si ale uvědomuje, že nekompromisní násilí (zcela v duchu předlohy) bylo jedinou vějičkou na věrné fandy i otupělé diváky, kterým chybějí židle zapíchnuté v obličeji a gejzíry tělesných tekutin. Představte si, že vám někdo před nosem zamává Stallonem porcujícím na kusy barmské gangstery v uniformách a pak na poslední chvíli snímek sestříhá tak, že v něm všichni padají předpisově mimo záběr a místo klasického "fuck" hrdina pořád melduje jemnější "damn"? Absolutní katastrofa, vzhledem k nasupeným plakátům a akčním scénám, které jen těžko půjde prostříhat do "rozumnější podoby".

Zní to tragicky i jako snaha o zviditelnění filmu před premiérou. Podobné hrátky zkusili Foxové u Hitmana (sestříháme, nesestříháme, možná sestříháme, určitě nesestříháme) a s tržbami to nepohnulo ani o milimetr. Navíc podobné zametání s režiséry a svěřeným konceptem nezahojí ani případný unrated sestřih na DVD. Kdybych si měl vsadit, řekl bych, že odezva od fanoušků bude natolik mocná, že Lionsgate couvne... hořká pachuť z toho, jak vzdálení jsou kravaťáci od fanoušků a především svých "zaměstnanců", tu s námi ale ještě hodně dlouho zůstane.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace