Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cruise pod tlakem


ikona
imf
tom cruise
 

Ano, Toma Cruise je tenhle týden hodně. Další novinka se bude jmenovat Cruise pod parou a zakončíme Cruisem pod bůhví čím, ale nic hezkého to nebude. Jeho poslední naděje, Singerova velkoprodukce Valkyrie byla potřetí přesunuta (tentokrát na komerčně lákavý prosinec) a Cruise by si měl kromě kuchařského Food Fight zahrát i v remaku francouzského špionážního thrilleru The Tourist. Cruise si ale tentokrát nezahraje dalšího Ethana Hunta, nýbrž amerického civilistu, kterého zneužije sličná agentka Interpolu. Ze superagenta poskokem? Podle všeho se Cruiseovi scénář natolik zalíbil, že kvůli němu odmítnul již dříve zmíněný konkurenční thriller Edwin A. Salt. Dokonce mu ani nevadí, že ho bude režírovat maník zodpovědný za televizní brak "Tsunami: The Aftermath".

Je to další neodvratný důkaz Cruiseova úpadku. Někteří jeho hardcore fandové ještě před pár měsíci tvrdili, že stačí vyrobit čtvrtou Mission: Impossible a Tomík zas bude mezi áčkovou elitou, ale... stačí se podívat na seznam jeho projektů a žádná pecka z toho nekouká, spíš nízkorozpočtové žánrovky od béčkových tvůrců. Nebylo by tedy lepší se na tu kariéru vykašlat úplně nebo se spokojit s občasnými štěky (Cruise má prý úžasné cameo v Tropické bouři)?

Jeho dlouholetá kamarádka, producentka Paula Wagner, to zřejmě pochopila dřív než její svěřenec (který vydělal za loňský rok "pouhých" 13 milionů dolarů) a dala definitivně sbohem studiu United Artists, do jehož obnovy se s Cruisem před dvěma lety statečně pustila. Jenže UA je pod MGM, takže nános byrokracie, spojený s katastrofálně přijatými Hrdiny a zbabělci, udělal své. Za dva roky se povedlo dostat do produkce jen Valkyrii a s tou MGM zachází jako s horkým bramborem.

To se přirozeně nelíbí investorům fondu, ze kterého Paula Wagner financovala chystané projekty. Je v něm 500 milionů dolarů, ale když z nich zrovna nečerpal Bryan Singer, leželo tohle jmění ladem. Peníze se musí točit a Paula Wagner nechtěla sedět za stolem a věnovat se papírování. Chtěla natáčet filmy, jako to dělala u Paramountu. Je to docela smutný konec, když si člověk vzpomene, že po předloňském vyhazovu Paula statečně "vyhrožovala", jak je Tom Cruise áčková superhvězda a najde si lukrativní projekty sám. Výsledek teď vidí všichni, s tou výjimkou, že Paula už na něj nehodlá koukat a tak hází Tomíka přes palubu a jde o dům dál. V United Artists má i nadále slušný podíl, ale jak sama řekla, radši bude pobíhat po place a komandovat režiséry, než aby dokolečka vysvětlovala sponzorům, že jejich peníze momentálně nejsou potřeba, protože v edičním plánu MGM zkrátka není místo na projekty ležící už drahných pár let v jejím šuplíku.

Což je tedy její verze, která je v ostrém rozporu s nezávislými pozorovateli, jenž tvrdí úplný opak. Paula neměla odvahu schvalovat rizikové scénáře a čerpat ze svěřených fondů. Dnes bylo uvolněno hned několik novinek a MGM se snaží buď napravit nebo zachránit co se dá. Záleží na tom, z jaké strany na to koukáme. Mohla být právě Paula tím skutečným "špuntem" Tomovy kariéry a šťastného rozkvětu United Artists? To ukáže až následujících pár měsíců. Zpátky na vrchol se však bude Maverick vyhrábavat jen velmi těžko. Nebudeme malovat čerta na zeď, ale není na čase taky hledat katapult? I když... těžko soudit, kde by Tom se svým zlatým padákem přistál.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace