Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vincent bez obalu?


ikona
imf
hollywood
 

Adrian Grenier, kudrnatá hvězda seriálu Vincentův svět, který ukazuje Hollywood z té druhé, ale pořád ještě celkem přívětivé stránky, se začal bouřit. Zatímco v seriálu, jenž původně vycházel ze zkušeností Marka Wahlberga se vstupem do továrny na sny, jeho postava randí s herečkami, domlouvá milionové smlouvy a jen sem tam řeší průšvihy a drobné mráčky na obzoru, nový dokument Teenage Paparazzi hodlá namířit reflektory na špinavou realitu.

Bulvárním článkům o hollywoodských hvězdičkách se pravděpodobně snažíte vyhnout, ale asi každý si všimnul toho, jak moc mediální tlak za posledních deset let stoupnul. Všehoschopného fotografa s prstem na rychlospoušti najdete všude - v oblíbené kavárně, doma v zahradě nebo na veřejných toaletách. Jezdit po městě bez limuzíny je sebevražda, protože za vámi běhá hejno hladových saní, které musí za den ulovit alespoň pět celebrit, jinak bude v mínusu. Je to folklór, který už k životu hollywoodských celebrit neodmyslitelně patří. Pro někoho každodenní rutina, pro jiného příliš vysoká cena za pomíjivou slávu. Není divu, že některým celebritám to zkrátka leze krkem.

Mel Gibson to v roce 2004 vyřešil po svém, když se stal hlavním producentem filmu s výmluvným názvem Paparazzi. Cole Hauser v hlavní roli tu otravné bulvární fotografy začne prostě mlátit po hlavě vším, co mu přijde pod ruku. Hodně černobílý a vysloveně amorální snímek jistě pofoukal bolístku mnohým (a definitivně poslal Cole Hausera do stáje pro nedomrlé modýlky béčkové kategorie), ale divák by jistě ocenil spíše nezaujatý pohled pod pokličku.

Jakkoliv mám pochybnosti o tom, že Grenier jako zástupce hereckého cechu bude schopen bez emocí řešit podobné téma, první ohlasy vypadají pozitivně. Hlavním hrdinou by měl být čtrnáctiletý fotograf, který vymetá slavné kluby s vysokorychlostním fotokanónem a nebojí se ani akcí, které jsou na hraně zákona. Proč by taky ne, když za "kvalitní fotku" může inkasovat i pár tisíc dolarů. Novodobý lovec odměn nebo ukázková hyena? Jako téma to rozhodně stojí za rozpracování, zvlášť když Grenier pro názor druhé strany zašel za spoustou celebrit, v čele s Paris Hilton. Možná se teď ošíváte, ale nejfotografovanější blondýna světa má k tématu určitě co říct. Tedy pokud dá dohromady smysluplnou větu.

Grenier momentálně dává snímek dohromady ve střižně a hodlá ho nabízet na festivalech. Do kin zřejmě nezabloudí, ale ve hře je i online distribuce ve formě krátkých epizod nebo vydání na DVDčku. A zajímat by vás to mělo i v případě, že se podobným zprávám a fotografiím vyloženě vyhýbáte. Občas to totiž při vší snaze nejde a tenhle zhoubný trend pronikl i do českých luhů a hájů (ostatně viz diskuze v Kecárně nad "všudypřítomnou" Agátou Hanychovou). Neříkejte, že si nechcete alespoň trochu posvítit na lidi, co stojí na druhé straně objektivu...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace