Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batmana nesrazilo ani THC ani džíny


ikona
Cival
tržby
 

Ani sakl prvotřídní trávy nestačil! Batmana prostě z děr (a první pozice) jen tak někdo nevykouří. Ani s úsměvem vítaní zhulenci od Judda Apatowa, tedy Seth Rogen a James Franco z novinky Pineapple Express, na Batmana nevyzráli. Nic nebyly platné vysoké tržby ze středy a čtvrtka, nepomohly ani bohaté zkušenosti obou zhulených hvězd s filmovými comicsy (Franca proslavil Spidey, Rogen kutí Green Horneta) a nezabralo ani kouzlo Superbad a Zbouchnuté... Temný rytíř dál trůní na první pozici s 26 miliony (více o něm v předchozí novince). Pineapple Express i tak pokračuje v dobré tradici levných přisprostlých veselic od Apatowa a spol., které se v mžiku zaplatí. Za první víkend si Franco s Rogenem připsali 22 milionů, po pěti dnech promítání jich mají na kontě rovných 40, což při rozpočtu 27 milionů dolarů věru není zlý výsledek. Cesta za dalším stomilionovým hitem je vydlážděna slušně, záleží jen na tom, jak huliči odolají ataku Bena Stillera a jeho party v Tropické bouři, startující už za dva dny.

Na třetí místo za šestnáct milionů klesla dle předpokladů Mumie 3. Propad o 60% nevěstí nic dobrého, s ohledem na kvality filmu se navíc jen tak nezabrzdí. Cohenova Mumie tak sice překoná hranici sta milionů, na zaplacení stopadesátimilionového rozpočtu bude ovšem muset užít několikanásobně vyšších tržeb zpoza oceánu. Snad to producenty dožene k tomu, aby si propříště pohlídali nejen úroveň reklamní kampaně, ale i filmu samotného.

Čtvrté místo patří dvojce Sesterstva putovních kalhot, pořízené za stejný peníz jako Pineapple Express. O víkendu si dívčí červená knihovna urvala deset mega, za středu a čtvrtek pak dalších osm. Do měsíce proto u Warnerů možná začnou připravovat třetí díl. O holky je zájem.

Těsný souboj o pátou pozici pro sebe nakonec vybojovali devítimilionoví Bratři z donucení, o milion míň si připsala Mamma Mia. V celkových tržbách je ale poměr přesně opačný: Ferrellova komedie má na kontě osmdesátku, prachmizerný muzikál podle hitů Abby (ne, nemůžu si pomoct) pak už 104 melounů.

Na sedmé pozici má znovu nejnižší ztráty Cesta do středu Země 3-D, osmý je Hancock, na devátém místě prodělává Costnerův Swing Vote a desítku uzavírá ubrečený VALL-I. Ten za týden udělá radost Pixarům, konečně totiž předběhne Kung Fu Pandu, která s 211 miliony prozatím vévodí letošnímu žebříčku animáků.

Za týden nás čeká již zmíněný souboj Apatow-crew s pozůstatky Frat Packu. Premiéru má totiž Stillerova Tropická bouře. O slovo se hlásí i George Lucas s animovaným pilotem na Klonové války z univerza Star Wars, Alexander Aja se pokusí potvrdit svůj talent s hororem Mirrors a přikvačí i Allenovo Vicky Cristina Barcelona nebo dramedie Henry Poole Is Here s Lukem Wilsonem. Slušná tlačenice.

Kompletní tržby zde.

P.S. pro tipéry: Tipovačka bude znovu končit už ve středu v 18:00, tipovat můžete už teď. To stejné platí kvůli předsunutým premiérám i ve dvou následujících týdnech. Výsledky tohoto kola (velmi bolestivého, nutno říct :-) budou kvůli absenci mihhiho zpracovány pravděpodobně až o víkendu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace