Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jako ponožky...


ikona
imf
daredevilfrank millerindiana jonesmel gibsonmumieremaketerminatorterminátor 4
 

Už se mění všechno - hrdinové zápletky, prostředí, období. Jako spodní prádlo. Hollywood začíná připomínat Windows 98 na osmimegovém Pentiu. Pořád se to musí restartovat! Začalo to v úvodu týdne, když jsem viděl, že Williama Petersena z CSI (už ho to chudáka přestalo po devíti sezónách bavit) chtějí nahradit Laurencem Fishburnem. Tedy ne že byste se snad jednoho dne vzbudili a Grissom byl černý (jako se to kdysi stalo s Kojakem), ale dochází zkrátka k výměně stráží. Ne že bych si jí uměl představit.

Jenže stejně tak dobře si neumím představit, že Bena Afflecka v Daredevilovi nahradí Jason Statham. Ne že by to nebyla změna k lepšímu, ale z mého akčního idola nikdo nebude dělat slepce, který se honí na houpačkách za dlouhovlasou řeckou vražedkyní. To už i ten kung-fu sedlák vypadal líp. Naštěstí je tenhle restart z kategorie zbožných přání, kterými nás každý týden zásobuje Frank Miller (Spirit se musí prodávat, jinak si na něj před premiérou nikdo ani nevzpomene).

Koho tu máme dál? Terminátora! Arnie se ke čtyřce nestaví tak pozitivně jako většina fanoušků. Buď má pifku na "bratrance" Rolanda nebo vyčítá McGmu (oops), že nový Terminátor není dost zelený. Každopádně byl při hodnocení několika minut, které mu zkušebně promítli, velmi opatrný. Zřejmě by rád cameo. Ostatně Linda Hamilton se možná objeví ve flashbacích. Chceme jí? Při vzpomínkách na Lenu Headey musím souhlasně přikývnout.

Mumie a Indy... zatímco pán v klobouku vyždímal publikum do posledního dolaru, pán s keramickou hlavou se při běhu do schodů trochu zadýchává. To ovšem Robu Cohenovi nebrání v tom, aby vesele roztruboval, že když má teď (SPOILER) nesmrtelného Ricka O`Connella (/SPOILER), může si s ním dělat co chce. Třeba ho poslat do Mexika, aby tu rozkopal nějaký ten mumifikovaný aztécký zadek. Nebo co... ale nebojte, George Lucas nezůstává pozadu. Víte jak se bude jmenovat pátý Indy? Mutt Williams and the Search for Elvis. Kdo je Mutt Williams? No přece jméno Shiovy postavy. Kdo je Elvis? Inu, budete muset nakouknout do učebnic dějepisu. A já radši odběhnu k jinému tématu, protože tenhle Georgeův úlet by zas někdo mohl vzít vážně.

Kdo si naopak remake zaslouží? Smrtonosná zbraň. Neříkám, že se to povede, ale pořádnou buddy-akční-komedii potřebujeme už od dob... druhých Mizerů (to zas budou ohlasy :). A poslouchat dvanáct let Mela Gibsona a Dannyho Glovera jak se jim do toho chce a pak zas nechce (když nedostanou každý čtyřicet milionů na dřevo), to už je jaksi nuda. I ve chvíli, kdy Shane Black mlátí o stůl hotovým scénářem, ve kterém je víc hlášek než děr v ementálu.

Takže optimisticky a kvízově zakončíme... Najděte nám dvojku, která by uzvedla žezlo akčních policejních dvojek. Dokážeme z té soudobé hollywoodské smetánky vůbec něco vyzobat?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace