Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsový jed se vrací...


ikona
imf
comics
 

K čertu se Sony! Comicsový žánr začíná být jako mikrovesmír, v němž se všechny hollywoodské nešvary násobí jako pod zvětšovacím sklem. Remaky, restarty, sequely a spin-offy, v mnoha případech tak zbytečné jako zimní kabát v létě. Jakmile filmoví inženýři z Japonska viděli, že publikum nadšeně tleská prvním záběrům z Wolverinea, pochopili, že svou pavoučí sérii mohou chytře upgradovat podobně jako to Foxové provedli s mutanty. O novém začátku pro Venoma už se diskutovalo neoficiálně mnoho měsíců předtím a všichni to brali jako celkem dobrý nápad. Ale když se nad tím zamyslíme v kontextu celé série, začne tahle myšlenka rychle získávat první trhliny.

Potíž je především v tom, že základní původ Venoma už jsme viděli. Je osekaný a přesto děsivě překombinovaný. Chybí mu úderný začátek (odkud se vzal symbiont) i úderný konec (Topher Grace se snažil, ale vykreslením postavy zůstal daleko i za klišoidním Sandmanem), ale především se na něj nedá nijak rozumně navázat. A hlavně... Venom bez Spider-Mana je jako Hulk bez zelené barvy. Jedno bez druhého nemůže existovat. A jak chcete znovu "najít" Venoma, aniž by hrozilo, že ho Pavoučí muž zastíní?

Jedinou dobrou úvahou tak vlastně zůstává fakt, že si chce Sony dát se čtvrtým Spider-Manem na čas, ale zároveň nehodlá nechat sérii vychladnout. Může ale fungovat nový Venom s novým hercem (Grace je pravděpodobně ze hry, sám se zmínil, že se ho Sony po premiéře trojky nikdy nepokoušela kontaktovat, ani v době, kdy byly klepy o Venomovi nebezpečně reálné), zvlášť když na něj fanoušci nadávají kudy chodí?

V případě Wolverinea Fox následoval jednoduchou logiku - vzít to nejlepší z X-Menů a dát tomu samostatnou sérii. U Logana je navíc už od začátku víc otázek než odpovědí a ani druhý díl na ně nedokázal beze zbytku odpovědět. Singer vzal chytře všechny postavy uprostřed běhu a nechal tak případným následovníkům tucty pootevřených vrátek. Scénáře Spider-Mana jsou v tomto ohledu mnohem sevřenější a svým způsobem definitivní. Narozdíl od X-Menů to není vesmír, ve kterém by bylo radno dělat chyby nebo křísit postavy. A abych pravdu řekl, tyhle reparáty ve stylu Hulka nebo uvažovaného Silver Surfera, mě svým způsobem otravují. Když se jim to nepovedlo napoprvé, ať tu postavu nechají spát. Alespoň deset let.

Chceme po nich tak moc? Asi chceme... a ten nový Robocop nakonec bude taky restart. Sprostě nám lhali, holomci! Tímhle tempem se u žádné série s výjimkou Harryho Pottera nedočkáme ani čtvrtého dílu. Všechno to totiž do té doby stihnou pokazit a pak raději sáhnou po remaku nebo reinvenci. Kde jsou doby Nočních můr a Pátků Třináctého? Tenkrát měli lidi odvahu... dneska už máme jenom Nezvratný osud a Rychle a zběsile... Díky za ty čtyřky, zvlášť za tu druhou, která se nestydí oprášit staré hrdiny místo podsouvání nových...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace