Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Peter Berg na rozcestí...


ikona
imf
peter berg
 

Má za sebou nezávislák, roztomilé akční a sportovní filmy, sofistikovanou válečnou kriminálku a megahit s Willem Smithem. Peter Berg by pravděpodobně chtěl být všeumělem, ale i pod dohledem schopného vypravěče Michaela Manna stále nalézá rezervy. Ano, málokterý zelenáč se v posledních pěti letech vyšvihnul podobným způsobem, ale kritická chvíle nastává právě teď. Hancock Berga vystřelil do nebezpečných vod, ve kterých se úspěch neodpouští. Je to všechno o sázce na jednu jedinou kartu. Čeká ho osud vyhořelé supernovy nebo si podobně jako jeho mentor zajistí místečko mezi nejvlivnějšími hollywoodskými režiséry?

Čas na rozmyšlenou Berg chytře maskuje přípravou pilotního dílu televizní sci-fi Virtuality (od autorů Battlestar Galactica!). Další z produkcí Foxu, která nalákala velké režiséry na slušný rozpočet a dobré herce, alespoň na chvíli oddálí zásadní rozhodnutí. Hodně se spekuluje o remaku (nebo spíš další adaptaci) Duny, ale z ohlasů fanoušků i toho, jak dlouho tenhle nápad putuje po stole různých studií, musí i Berg cítit, že na tomhle oříšku by si mohl vylámat zuby. Takže na chvíli uskočil k adaptaci dalšího z bezpočtu charakterů od Roberta E. Howarda. Bran Mak Morn vypráví o týpkovi, co bojuje proti římským vojákům a vůbec si při tom nebere servítky. V životě jsem o něm neslyšel, ale to asi nikoho netrápí. Tedy až na Berga. Možná mu došlo, že po Hancockovi se nemůže úplně odrovnat béčkovou látkou a proto zařadil trochu vyšší rychlost.

Takže je tu Hercules: The Thracian Wars. Nejdřív se šuškalo o tom, že Berg jenom produkuje (pro Universal, tj. pro stejné studio, které má pod palcem i Bran Mak Morn), ale teď to vypadá, že bude novou verzi Herkula i režírovat. Prý ho velmi láká prozkoumat mýtickou postavu z dosud nepoznaných úhlů. O tom, že se jedná o comicsovou adaptaci už se pravděpodobně zmiňovat nemusím.

Obávám se, že Universal na tom příliš tratit nebude, ale na druhou stranu, kdyby to Berg natočil "svým způsobem" před modrým pozadím a došel si pro Dwaynea "The Rock" Johnsona, aby s ním blbnul podobně jako ve Vítejte v džungli, vůbec bych se nezlobil. Naopak. Jenom se trochu bojím, že tohle není ten projekt, který by Berga nadobro zacementoval v nejvyšší lize. Jako potvrzení jeho kvalit by to však stačit mohlo (hlavně když se to zaplatí) a dveře k Duně mu to snad nepřibouchne. I když by si to mnozí přáli... jen doufám, že do Herkula už mu Michael Mann mluvit nebude, jakkoliv by ho vůně čerstvě natřeného bluescreenu určitě lákala. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace