Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kulaté Emmy nominace


ikona
imf
emmy awards
 

Kulaté a dlouhé. Seznam jednotlivých kategorií (včetně "Ocenění v oblasti rodinné péče o pozůstalé po zvukařích na které nedopatřením spadnul reflektor TX-6000") je tak dlouhý, že jeho postování by nám zbořilo server. Ať si ho v Americe nechají a vy se na něj můžete chodit koukat. My ho akorát okomentujeme, případně spočítáme vítěze, až se to bude v září vyhlašovat.

O šedesátých Emmy se nejvíc mluvilo před pár týdny, když byly nominace ještě v troubě. Katherine Heigl velkoryse odmítla svou účast v širších nominacích, když prohlásila, že v loňské sezóně neměla její postava dostatečně kvalitní materiál na to, aby se o ní vůbec dalo uvažovat. Tomu říkám rýpanec pod žebra, páni scenáristi. Samotné nominace ani zdaleka tolik legrace a napětí nenabízejí. S třiadvaceti zářezy vede minisérie z produkce HBO, která vypráví o Johnu Adamsovi, jednom z otců Ameriky.

Dál už opravdu jen telegraficky. V dětské kategorii soupeří Hannah Montana s High School Musical (Go! Wildcats! Go! :), v komediálních sériích se přetahuje 30 Rock a The Office (Scrubs překvapivě v hlavní kategorii chybí, ale je tu Earl, Curb Your Enthusiasm a překvapivě i Vincentův svět) a na vážnou notu mlátí Ztracení, Dr. House a Dexter, pronásledování méně favorizovaným Boston Legal a Damages. Ale pak jsou tu ještě Mad Men. Seriál o reklamní agentuře, která startuje ve starých dobrých šedesátých letech. Měl premiéru loni a úplně mi utekl, ale má na kontě dva Zlaté Glóby a letos patnáct nominací. To nemůže být jen tak.

Projevuje se to i v hereckých kategoriích, kde najednou musí Hugh Laurie, Michael C. Hall a James Spader (Boston Legal) počítat s Jonem Hammem. Tedy ne že by mě nějak zvlášť zajímalo, kdo to vyhraje... rozhodně ne víc než to jestli "I`m fu*#@&ing Matt Damon" vyhraje kategorii nejlepších písniček. Abych pravdu řekl, v těch nominacích se dokonale ztrácím a tak nechám kolegu STčka, aby případně doplnil v komentářích své postřehy. Na mou maličkost to působí jako zoufalá snaha ocenit všechno a všechny. Jenže jakou má pak takové ocenění hodnotu, když si s ním může ozdobit obývák půlka televizního světa? Musíme doufat, že dolar ještě trochu klesne a výroba těch sošek se prodraží. Pak je možná nebudou rozdávat jen za hezké úsměvy. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace