Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zombie motorkáři? Uff...


ikona
imf
quentin tarantinorob zombie
 

Kam se to zase ženeme? Grindhouse, Hell Ride, Tyrannosaurus Rex a teď dokonce Chopper Zombie? Jako by partička stárnoucích týpků se zálibou v poškrábaném filmovém materiálu a předrsnělých týpkách v motorkářských ohozech definitivně našetřila dost peněz, aby je mohla rozpustit ve svých "vlhkých" vizích o tom správném filmu.

 

Potíž je v tom, že na ty filmy nikdo nechce chodit. Jen pár hardcore fanoušků zahodí kazety se sedmdesátkovým trashem, aby se mrklo na to, jestli nebude remake jejich klasik až příliš křečovitý. Tarantina evidentně neúspěch Auta zabiják nijak nezpomalil. Oficiálně sice kutí Inglorious Bastards (všichni tak nějak víme, jak to dopadne... momentálně chce obsadit DiCapria a Pitta... snílek jeden zatracenej :), ale pokukuje i po remaku Faster, Pussycat! Kill! Kill! Chybí mu už jen nějaká ta pornohvězda do hlavní role.

 

 

Grindhouse navíc spustil celou vlnu podobných celuloidových vyznání. Hell Ride vypadá jako poněkud vyšeptaná vize (s neméně vyšeptanými herci), ale pod Quentinovými křídly určitě pár lidí do kin přitáhne. Totéž se dá říct i o Tyrannosaurovi Roba Zombieho (žádní dinosauři, jen naštvaní motorkáři), který vypadá jako kombinace Loba a kápů z American Chopper. 

 

 

 

Reality show z Discovery Channel nezmiňuji náhodou, protože Thorn Beers, producent reality dokumentů jako Deadliest Catch nebo Monster Garage připravuje svůj první celovečerák. Jeho hlavním hrdinou je majitel garáže a zasloužilý motorkář, který vyvinul nový superbenzín. Mocná korporace ho od něj chce získat a když se jí nedaří tvrdohlavého staříka přesvědčit, shodí ho její poskoci do chemického roztoku, z něhož se superbenzín připravuje. Magické palivo chlápka nejdřív sežere a potom ho oživí jako motorkářskou zombie. A protože je tam pár oktanů navrch, je jasné, že tenhle dědula se nebude jen tak ploužit ulicemi. Pojede na všechny válce!

 

 

Upřímně, po podobných scenáristech by se měl poohlédnout Marvel. Ať vymyslí něco takhle ujetého a narve do toho superhrdiny jako bonus! Ale ne, dělám si legraci, i když fakt, že scénář druhého Iron Mana píše relativní scenáristický zelenáč Justin Theroux, známý spíše jako herec (filmy Bena Stillera) a režisér (solidní Dedication). Napsal zatím jen Tropickou bouři a druhý díl Charlieho andílků. Což je dost mizerná vizitka na to, že bude psát jeden z neojčekávanějších comicsových filmů budoucnosti. I Jon Favreau se při té představě určitě trochu orosil. Snad neprávem...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace