Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hellboy pozlacený, Eddie kaput


ikona
Cival
tržby
 

Hellboy je poprvé na zlaté pozici. Stylově se Zlatou armádou, se sequelem pozlaceným americkou kritikou. Jenže fanfáry si odpusťte. S 35 miliony dolarů je pekelný chlapík za střízlíka, který si v natřískané letní sezóně nemůže moc vyskakovat. Vždyť takovouhle sumu vydělal i Iron Man za jeden den, Spider-Man za nějakých osm hodin a Temný rytíř jich taky bude potřebovat sotva dvanáct. Hellboy je malý pán i v porovnání s Hulkem nebo Fantastickou čtyřkou. Vykazuje ale kvalitu, ostrý autorský přístup, a proto jej můžeme vnímat jako malý umělecký ostrůvek v nejmainstreamovějším subžánru dnešního Hollywoodu. O zklamání nelze mluvit, vždyť první díl nedopadl kdovíjak slavně (otevřel za 23 mega) a úvodní tržby dvojky, resp. s nimi spojené naděje na 100 milionů, avizují, že se rozpočet podaří zaplatit ještě před premiérou Del Torova Hobita. To by ale Temný rytíř nesměl Hellboye zadupat i s jeho pozitivními ohlasy...

Za Hellboyem velmi těšně dotíral Hancock. Jeho 33 milionů může Willu Smithovi polichotit – po lehkém rozčarování z prvního týdne, mizerných recenzích a hlavně nepříznivých diváckých ohlasech se určitě nečekal propad o střídmých 47%! Hancock si v klidu dojde pro 200 milionů dolarů, čímž se zařadí nejen mezi megahity letošního roku, ale i úspěšné produkce s účty v černých číslech. Celosvětově má padlý superhrdina navíc na kontě už 350 milionů dolarů: Po jedenácti dnech promítání to věru není malá částka.

Neztratil se ani trojrozměrný update Cesty do středu země s Brendanem Fraserem. V podstatě od počátku se o něm uvažovalo jako o titulu, který bude rád za dvacetimilionový start... triková verneovka tyhle cíle ještě o pět set tisíc překročila. A nás musí zajímat, jak moc díky nasazení v tisícovce IMAXů zvládne brzdit své propady v dalších týdnech.

Cesta do středu země každopádně napáchala v pořadí slušnou paseku. WALL-Emu přetáhla nečekaně mnoho rodin s dětmi a pixarovský animák tak ztratil hned 43% svých diváků (na animák takovéto úrovně překvapivě vysoké číslo). Za osmnáctimilionovým robotem se pak derou Wanted a Dostaňte agenta Smarta, přičemž oba už může hřát vědomí, že stovka je doma. Nebylo to dvakrát těžké... na 150 melounů sice nedosáhne ani jeden z nich, i tak můžeme v obou případech mluvit o úspěchu.

Naopak totální pohromou skončil víkend pro taškařici Seznamte se s Davem. Chudák Eddie Murphy aby se bál vysvléknout z kostýmů obézních černošek, když jeho pokusy o originálnější komedie (vedle Davea třeba Pluto Nash) končí absolutním neúspěchem. Fiasko! Jinak start ze sedmé pozice s pěti miliony ani nazývat nemůžeme. Už tak rozkymácená pozice černošského tlučhuby schytala další šťouchanec. Snad už Eddie pochopí, že pro něj v Hollywoodu není místo a odejde. Vždyť další Zamilované profesory, Norbity a jiné Dr. Doolittley bychom nemuseli přežít.
 
Top ten uzavírá prima Kung Fu Panda (prokopala se už přes 200 milionů), nebožačka Kit Kittredge a věčný Indiana Jones. Na Iron Mana mu ovšem pořád schází tři miliony... ještě to bude tahanice.

 

Za týden konečně připlachtí Temný rytíř. Do vínku dostane velká očekávání, skvělé recenze a víc jak 4300 kin. Konec kampaně vyšel Warnerům náramně (ti filutové ještě přilepí k Batmanovi teaser na šestého Pottera), což dovedlo některé slabší jedince k hláškám o tom, že Nolanův opus překoná i rekordního Spider-Mana 3. Nevěřím tomu ani za mák, vždyť Batman je temnější, u mladých se netěší zdaleka takové popularitě jako neduživý student Peter Parker a navíc – na to nezapomínat – proti němu trochu nešťastně kráčí velmi silný muzikál Mamma Mia. Jinak řečeno, invaze holek po vzoru Iron Mana se konat nebude. I tak může Temný rytíř o víkendu zahájit útok na nejvýdělečnější film léta. Indiana Jones ani Iron Man nepobíhají tak vysoko, aby je zdeprimovaný pláštěnkář nemohl srazit na zem. Počkejme si... třeba nakonec Batmanovu motorku rozeberou Vesmírní opičáci a za rok dostaneme vysokorozpočtový celovečerák o Mimořádně eXtrémním Primátovi. :-)

Kompletní výsledky tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace