Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Už jste ve Varech?


ikona
imf
mffkv
 

Ještě ne? No tak šup-šup. Tentokrát jsme se rozhodli, že tradiční pozvánku psát nebudeme. Festivaloví zelenáči už se stejně potí před Thermalem a protřelí návštěvníci největšího filmového svátku vědí své. Ubytování je vyprodáno čtrnáct dní předem, autobusy už neseženete (když se nebudete trochu snažit ;-) a spásou pro lenochy je snad jen letos velkolepě propagovaná sms rezervace lístků. Uvidíme, jak to bude fungovat v praxi.

43. Mezinárodní Filmový Festival v Karlových Varech má pro mnohé z nás příchuť rutiny, ze které vytrhne jen plejáda známých důchod... pardón hostů. Christopher Lee, Robert De Niro, Nick Nolte... tyhle staré pány máme proč respektovat, stejně jako filmy, se kterými do Varů přijíždějí (Lee uvede svého Drákulu... těžko se ho pak nebát, až do vás vrazí na veřejných toaletách... i ve svých šestaosmdesáti má zabijácký pohled). Program je bohatý a najdete ho zde. Očekávejte fronty, úmorné vedro (případně záplavy, pokud budete bydlet ve stanu), spoustu divných lidí a divných filmů... už teď jsou Vary v plném proudu a velmi pravděpodobně tam najdete spoustu eMZáků. Jen o tom nebudete vědět. My o víkendu vyhlašujeme menší prázdniny, protože většina z nás bude uprostřed festivalového kotle. Takže si tu dejte nohy nahoru, poslechněte si rádio (oops... takhle spoilerovat :) a... jestli jste se ještě nerozhodli a myslíte si, že ty tři dny filmových zážitků nestojí za pět stovek (a že je lepší zůstat v Praze a čekat na další Febio), tak tu máme pár klasických rad, výkřiků a tipů. Nic konvenčního, kdo by se s tím v tom vedru psal a lákal na černobílé nebo východoevropské klasiky.

Vezměte si sebou povinnou četbu... ve frontě přijde vhod, pokud zrovna nemáte kolem sebe deset filmových geeků se kterými hodláte rozebírat cokoliv od Formana přes Hancocka až po ještě nenarozeného Temného rytíře. Vary jsou semeništěm fandů a podobné debaty uslyšíte odevšad. Hlavně ve smrtonosně přecpaných autobusech.

Nechoďte do té nafukovací šílenosti... hlavně pokud je venku třicet nad nulou. A to ani ve chvíli, kdy tam budou promítat film desetiletí. Až to jednou vybuchne, budu říkat "já to říkal". A z vás nadělají pneumatiky pro tahače.

Stanové městečko je fajn... a momentálně by vám ani nic jiného nezbylo... můžete si tam zaběhat na závodní dráze, skandovat na tribunách a když budete mít hodně šílené příjmení, možná vám dá správce slevu.

Jděte na něco šíleného... nejlepší zážitky jsou většinou z filmů o kterých nic nevíte a jdete na ně "pět minut po dvanácté". Festival Pass opět umožňuje dostat se na poslední chvíli zdarma do neobsazených sálů. Někdy zisk, vždycky risk a většinou sranda.

Nesnažte se lovit celebrity... Roberta De Nira možná potkáte v čtyřhvězdičkové restauraci nebo na tiskovce, ale tam si s ním moc legrace neužijete. Nechte tomu volný průchod a pokud se chvilku zdržíte, určitě do vás sám někdo vrazí. Třeba Douglas, až bude sprintovat od sálu do sálu. :)

Cokoliv co má v popisku slovo začínající na "ex..." je podezřelé... myslete na to, až se budete rozhodovat mezi jihočínským traumatem (speciální druh dramatu) a Francouzskou spojkou. Chcete se bavit nebo objevovat slepé uličky?

Každý pes, jiná ves... na to myslete, až budete psát naštvaný komentář pod tenhle článek. Tohle vážně není standardní pozvánka. Jen upozornění na to, že Vary jsou tady a my se tam těšíme. Někdo na pivní mejdan, někdo na De Nira a někdo na týden během kterého uvidí Alibabu a čtyřicet celuloidových překvapení. Nejdůležitější je, že až se vrátíte, budete mít o čem vyprávět. A my taky... nechte se překvapit, co vám přivezeme. A teď už alou. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace