Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Souboj W vyhrál Wall-E


ikona
Cival
tržby
 

Dvě premiéry a obě přes padesát milionů? Hollywood netroškaří a dál se nese – minimálně co se tržeb z úvodních víkendů týče – na velmi pozitivní vlně. Radost mu může kalit jen stále umdlévající vytrvalost jeho dílek. Nejen že se rok od roku, ba snad i sezónu od sezóny zkracuje doba, během níž je ten který blockbuster schopen sbírat miliony, poměrně střemhlavé pády sledujeme i během jednotlivých víkendů. Však ještě vzpomínáte na páteční megatržby Sexu ve městě a jejich rychlý propad...

... něco podobného, byť v mnohem menším měřítku, připomínají zisky WALL-Eho a Wanted. Páteční tržby za 23, resp. 19 milionů věstily velké věci, nakonec ale zůstalo u docela komorního sbírání dolarů. Zvlášť WALL-Eho sobotní seskok na 22 milionů upřímně překvapil a zamezil tak milému robůtkovi v překonání hranice 70 milionů. Vypadalo to na lámání studiových rekordů, krabicoidní sympaťák se ale nakonec drží „jen“ slušných pixarovských standardů, za které můžeme 62 mega jednoznačně považovat. Výšlap nad 200 milionů bude přesto probíhat bez jakýchkoliv problémů, protože hodnocení diváků i kritiků se znovu prohýbají pod nánosem superlativů.

Jednoznačným triumfem skončil přesun Timura Bekmambetova za moře, když si relativně levná akční sci-fi Wanted připsala za víkend rovnou 51 melounů. Nevěřil jsem jim ani za mák, protože lákat teenagery na Angelinu a zároveň je odhánět eRkovou přístupností, to si dovolí jen velcí odvážlivci. James McAvoy navíc z trailerů nevypadal na chlapáckého tahouna, což ve věku nezájmu o „filmy s ženskými v hlavních rolích“ mohlo Wanted zlomit vaz. Jenže nestalo se a universalácká pecka si hlasitě řekla o avizovaný druhý díl. Sto milionů totiž shrábne bez problémů. Nemyslím si ale, že by Wanted udrželo svého režiséra. O Bekmambetova se teď studia budou přetahovat ještě úporněji. Kdo by nechtěl chlapíka, který na co sáhne, to se minimálně z komerčního hlediska ve zlato promění...

Na třetí a čtvrté pozici se dobře drží Kung Fu Panda (recenze večer) a agent Smart (oba propady pod 50%), pátý Hulk mizí naopak stále velmi rychle a z průběžných 115 milionů na kýženou stopadesátku nedoleze. Ještě drsněji kolabuje Mike Myers jako Love Guru – fandové slaboduchého humoru holt vymírají (asi :-) a guru Pitka to vidí přímo na své výplatní pásce. Ze šedesátimilionovéo rozpočtu se z kin nezaplatí ani polovina.

Sedmý Indy těsně nedosáhl na 300 milionů. Prozatím. A Stalo se, Sex ve městě a Zohan: Krycí jméno kadeřník jsou tu jen do počtu. Přesto poprvé po dvou měsících z top tenu vyhnali Iron Mana!

Příští víkend bude specifický. Kvůli oslavě Dne nezávislosti začne už ve středu, a to s velmi silným Hancockem a expandující Kit Kittredge. Will Smith si zas jednou namastí kapsu na úkor malých reportérek.

 Kompletní výsledky tradičně tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace