Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

YouTube kino


ikona
imf
youtube
 

Natočili jste film, ale nemáte stovky tisíc na filmovou distribuci? Promítání v obecním kině selhalo, protože nepřišli ani vaši kamarádi? Nevěšte hlavu, je tu YouTube! Některé z klipů zhlédne za pár měsíců až třicet milionů lidí, což je trojnásobek všech obyvatel Česka a to včetně kojenců. A teď to mohou být i vaši diváci. YouTube spouští speciální projekt pro nezávislé filmaře. Šanci dostane úplně každý. A během týdne budou ty nejslibnější projekty vypíchnuty, takže dostanou šanci nabrat spoustu diváků, z nichž někteří... možná se vám to nezdá, ale... z nichž někteří dokonce i za lepší verzi filmů zaplatí! Devítiminutový kraťas jménem Pavouk se začal pár týdnů po zveřejnění prodávat na iTunes a dostal se až na páté místo žebříčku bestsellerů.

 A YouTube hledá i další způsoby, jak povzbudit kreativní duše. Plánuje se spolupráce s festivalem v Sundance, výběr toho nejlepšího distribuovaný zadarmo ke komerčním titulům (samozřejmě s odměnou pro autory) a dokonce i podíl na zobrazované reklamě. Pokud vaše dílo přiláká pár milionů uživatelů měsíčně, můžete si vydělat i několik tisíc dolarů. A to je věru lákavá nabídka. Možná vyústí v rádoby senzační titulky a kontroverzní projekty, ale právě proto je tu odborná porota, která vždy vybere pouze čtyři nejlepší kousky. A když to vyjde, třeba se dostanete i do toho Hollywoodu. Autoři snímku Four Eyed Monsters dostali nabídku na televizní distribuci svého díla poté, co počet zhlédnutí překročil jeden milion. Teď dokonce plánují sequel, který už půjde rovnou na DVD. Kdo potřebuje české granty? Točte, stříhejte a YouTube zařídí zbytek. V expandujícím vesmíru nových Tarantinů, Cameronů a Scottů se ale budete muset hodně snažit, takže na videozáznam toho, jak vaše babička krmí holuby raději zapomeňte. A až bude hotovo, tak se nezapomeňte pochlubit. A poslat procenta ze zisku. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace