Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gears of War o fous blíž


ikona
imf
gears of war
 

Spekulujte o tom v zimě a možná se na vás usměje letní sluníčko. O režisérovi Gears of War je konečně jasno. Studia možná vyslyšela přání fanoušků, možná platí klasické "na každém šprochu, pravdy trochu". Len Wiseman, režisér Underworldů a čtvrté Smrtonosné pasti, se pustí do sci-fi řežby Gears of War. Adaptace jedné z nejúspěšnějších konzolových her (vedle Halo je to nejdůležitější killer titul XBox platformy, dočkal se ovšem i PC bratříčka), jejíž pokračování se chystá už na podzimní trh, by mohla být dalším z titulů, který rozvíří vody relativně mladého žánru. Vedle Prince of Persia se tak mají hráči na co těšit, protože na Wisemanovo jméno už se nalepí solidní rozpočet i áčkoví herci.

O tom, kdo by měl hrát hlavního hrdinu Marcuse (který by měl se svojí muskulaturou problémy nejen v pražském MHD), spekulují fanoušci už celé týdny, ale s důležité je, že s Wisemanem na palubě to může být kdokoliv od Dwaynea "Rocka" Johnsona přes Joshe Duhamela až po Bruce Willise (kamarádčofty fungují vždy a všude). Zkrátka se nikdo nebude omezovat a se stamilionovým rozpočtem a šikovnými trikaři z toho může být velkolepá akčňárna, jak by si všichni přáli. Wiseman umí šetřit a zároveň nabídnout odpovídající kvalitu. Akční scény z Pasti jsou toho důkazem, zvlášť ta se stíhačkou a kamionem, přes veškerou svojí přestřelenost, dobře reflektují to, čeho bychom se v Gears of War mohli dočkat. A pokud v pěti ze sedmi hlavních rolích neuvidíme wrestlery, mohl by ten film i za něco stát po stránce děje.

O to se postará Chris Morgan, který převzal štafetu po Stuartu Beattiem (ten napsal hrubou adaptaci ve spolupráci s herními tvůrci z Epic Games). Morgan má na svědomí scénář k Wanted a momentálně s Wisemanem připravuje sci-fi thriller Shell Game. Odehrává se v budoucnosti a detektiv ze "staré školy" v něm řeší zajímavé dilema, když nahlédne pod pokličku černého trhu. Prodávají se tu ojeté vesmírné kluzáky, lístky na fotbal, ale třeba i nesmrtelnost. 

Morgana i Wisemana schválili zástupci studia i Epicu, takže nic nebrání tomu, aby se na filmu začalo pracovat. Tedy až na případnou hereckou stávku. Film se měl původně do kin dostat už napřesrok, ale léto 2009 už autoři prošvihnuli, takže to mnohem spíš vypadá na prázdniny roku dalšího. Ale už volba letního termínu prozrazuje, že Gears of War nebudou žádné ořezávátko. A pokud se do té doby urodí pár úspěšných eRkových produkcí, můžeme si být jistí, že se s tím Wiseman nebude mazat. A New Line jakbysmet. Rozčtvrcený Locust = hodný Locust. :) 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (32)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace