Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hulk i Shyamalan jsou na svém


ikona
Cival
tržby
 

Žádné pohromy, žádní euforie. Nicméně... skoro všichni můžou být s víkendovými tržbami spokojeni. Dokonce i Hulk. Oproti kamarádovi Iron Manovi je sice zhruba poloviční, ještě před půl rokem by mu ale na otvírák za 54 milionů věřil málokdo. Jako by nestačilo, že si Neuvěřitelný Hulk nesl břímě prý „nudného a neoblíbeného“ prvního dílu, nechal si kampaň rozežrat samou nepříjemnou zvěstí. Nový zelenáč dlooouho čekal na první teaser, jeho ukázky neměly drajv Iron Manových ukázek, jednou byl příliš digitální, podruhé příliš zamračený, potřetí příliš zamyšlený a pokaždé lákal v podstatě jen na dvě akční scény... do toho šeptanda o přestříhávání, kreativních neshodách a intelektuálovi Edwardu Nortonovi, který s propiskou a nůžkama v ruce mění akční smršť v psychologickou blátotlačku. Jenže Marvel si nenechal Hulka rozmašírovat: Dočkal se dobrých recenzí a určitě mu prospělo i bombardování atraktivními televizními spoty. 54 milionů je realistickým odrazem situace před premiérou, Marvelové by byli příliš nenasytní, když by tenhle odpich vstříc 150 milionům, považovali za neúspěch.

Druhá Kung Fu Panda získala 36 mega a se 117 miliony na kontě se těší na další dolarové žně.  Léto bude pro Pandu hodně dlouhé a nepochybně hodně výdělečné.

Shyamalanovo Stalo se tak dlouhá pouť kiny nečeká. Ale o výdělku snít může. Chytrolíni od Foxů totiž zvládli ututlat, že mistr napětí natočil svůj nejhorší film – nedovolili kritikům recenzovat, nedovolili, aby se rozkřiklo, že Shy už jen vzpomíná na zašlou slávu. A vyplatilo se, jak napovídá překvapivých 30 milionů za první víkend. Trailery zjevně zabraly, stejně tak intenzivní spoty, které dokázaly vecpat do pár sekund mrazivou atmosféru absolutní paniky. Jenže co je to platné v běhu na delší trať – Stalo se půjde rychle ke dnu a osobně mu moc nevěřím ani na 70 milionů dolarů.

Čtvrtý Zohan propadl trochu překvapivě rovnou o 57% (na 16 milionů) a přes lepší otvírák nakonec vydělá míň než Když si Chuck bral Larryho. Indiana Jones znovu snížil své ztráty a zakotvil na kótě 275 milionů, Sex ve městě se drží na šestém místě (přisypal 10 melounů) a sedmého Iron Mana už dělí od třistamilionové hranice poslední 3 miliony.

Na osmé pozici sedí hororoví Strangers, kteří TOP desítkou prolítli tak rychle, jak se na rychlokvašený horor sluší a patří. Desatero uzavírají tradičně Narnia a Mejdan v Las Vegas.

Za týden se trochu nesmyslně utkají dvě komediální one-man show. Už podle ukázek je mnohem větším favoritem Agent Smart než Učitel lásky

Kompletní výsledky tu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace