Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bauer odpočítává stávku


ikona
imf
hollywood
 


Ačkoliv se herecká asociace (SAG) ještě nerozhodla, zda do stávky půjde a momentálně se spíš hádá se sesterskou AFTRA, která už smlouvu dávno podepsala (prý za dost nevýhodných podmínek), hrozba stávky pořád visí nad hollywoodským nápisem. A po té rozvleklé scenáristické epizodě se jí všichni bojí jako čert kříže. Navzdory tomu, že případnému startu stávky by předcházelo několik týdnů schvalování (odbory ani neví, jestli herci chtějí stávkovat :), může dojít k rozhodnutí ze dne na den. Konec jednání je v nedohlednu a tak se televizní i filmoví producenti pomalu začínají zařizovat. Všichni vědí, že další několikatýdenní stávku byl kalifornský filmový lunapark nemusel rozdýchat, ale skautské "vždy připraven" se zdá býti heslem posledních dnů. Paradoxně nejlíp je na tom Jack Bauer na obrázku. Do konce měsíce (staré smlouvy přestanou platit 30. června) budou mít Foxové hotový nejen dvouhodinový prequel, ale i dvanáct epizod sedmé sezóny. Mohou tedy s klidem v duši absolvovat i delší stávku, protože sezóna začíná až v lednu a případné dotáčky se mohou řešit až na podzim. Déle by herci stejně nehladověli.

Ostatní jsou na tom hůř. Monk, Vincentův svět, Dexter nebo Californication nemají ani ň. Pokud by se stávka rozeběhla rychle, pravděpodobně budou muset celou sezónu posunout o rok. Naproti tomu Heroes, Dr. House, My Name is Earl, Chuck, CSI nebo Life jsou v pohodě a mají minimálně půlku sezóny. Bát by se měli fanoušci Zoufalých manželek a Chirurgů. Tady by se mělo ještě chvilku točit a stávka by mohla vyústit ve zkrácené sezóny.

A filmy? Tam to bude bolet. Natáčení Prince of Persia je zatím u ledu, stejně jako řada dalších velkých projektů. Hollywoodská studia to zkrátka chtějí mít vyřešené. Démoni a andělé se zřejmě konce natáčení jen tak nedočkají, protože Akiva Goldsman musí přepisovat řadu scén a tak se všechno zdržuje. Michael Bay je oproti tomu celkem v klidu. Do konce měsíce prý bude mít dost scén na to, aby mohl stávku přečkat u kluků v ILM, případně mohl točit exteriéry s pomocným štábem. Podobné plány mají i producenti čtvrtého Terminátora. Co se určitě stihne: G.I. Joe, Informant (Soderbergh), Quantum of Solace (poslední klapka už příští týden),  High School Musical 3, Ninja Assassin a dokonce i Lovely Bones. Po letech zas Jackson v kinech. Na spoustu dalších si ale budeme muset počkat o něco déle.

 A to spoustu lidí štve. Herci budou mít zkomplikovanou pozici nejen proto, že jsou "další stávkující lůzou", jak někteří rozezleně vykřikují, ale také kvůli tomu, že zatímco scenárista je považován za tvora sedícího ve sklepě u psacího stroje, herecká třída je prezentována Bradem Pittem na obalu Playboye a novinovými články o domech s tisícem ložnic a koupelen. Můžete lidem donekonečna vysvětlovat, že jste hrál jen v reklamě na šampón a chcete svých pár dolarů... Brad je herec, vy jste herec... přestaňte si kupovat Ferrari a jezděte škodovkou.

Mám tak nějak pocit, že tahle stávka bude kratší a zábavnější. Což je na sequel docela netradiční. No uvidíme. :) 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace