Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní obroda od Capcomu?


ikona
imf
herní adaptace
 

Zatímco v Evropě pořád ještě čekáme, až nám Hollywood vyrobí nějakou tu herní adaptaci, která nebude stát za starou belu (že by ten Princ vážně dopadnul?), Japonci jako obvykle vidí za roh. Prezident Capcomu, Haruhiro Tsujimoto, v tom má jasno. Momentálně chystá v koprodukci s 20th Century Fox další adaptaci Street Fightera a moc se mu zamlouvá úspěch Iron Mana. Po vzoru Marvelu by chtěl z Capcomu udělat velkého filmového hráče. Licencí má určitě na rozdávání a pár se jich už na stříbrné plátno vyškrábalo (Street Fighter, Resident Evil), jejich fanoušci z toho však většinou na větvi nebyli.

Důvod je prostý, Capcom je specialista na mlátičky a hry s vcelku jednoduchou premisou, takže se Hollywood vždy rozhodne do adaptací přisypat trochu své medicíny, čímž vznikne blaf jak od pejska a kočičky. Přesto se i z "nevěrného" Resident Evil podařilo udělat solidní trilogii, což dává Capcomu trumfy do ruky. Street Fighter ovšem vypadá podle prvních obrázků jako variace na Dooma, doplněná znuděnou Kristin Kreuk a partičkou bezejmenných artistů. Bartkowiak zkrátka svůj stín nepřekročí a srovnávat se s Marvelem je zatím příliš troufalé, zvlášť když zbytek slavných sérií, kterými se Capcom chlubí, je až na výjimky spíš z bollovského ranku. Je tu tedy riziko, že budeme zahlceni revitalizovanými šmejdy ve stylu Super Maria nebo Double Dragon (na tohle peklo snad každý stihnul zapomenout, mé srdce tehdy krvácelo).

Malovat čerty na zeď se nevyplácí, ale když odhlédneme od slibného Devil May Cry, máme tu chlápky s bionickýma rukama, obrovské kovové roboty (hmm... to by mohlo fungovat, ale ne za třicetimilionový rozpočet s Brucem Campbellem v hlavní roli ;) a samozřejmě Mega Mana, kombinaci Návratu do budoucnosti, Robocopa a Iron Mana. Zní to možná příliš ambiciózně, ale Capcom by mohl mít v rukávu jedno trumfové eso. Jeho první oficiální produkcí bude direct2DVD Resident Evil (v Japonsku pojmenovaný Biohazard), o kterém jsme už kdysi psali. Nejzajímavější je, že snímek bude komplet CGI animovaný, takže bude ze všeho nejvíc připomínat vytuněnou anime. To vzbuzuje velká očekávání. Kdyby Capcom selhal na poli hraných adaptací, pořád ještě může ovládnout trh s animáky. Již hotová anime na motivy Devil May Cry ovšem příliš potlesku nesklidila, takže i zde je na místě opatrnost a především trpělivost. Od PR řečiček k hotovému produktu totiž občas vede dlouhá cesta, při níž měsíce létají z kalendáře nadzvukovou rychlostí. Prohlášení Capcomu ale minimálně znovu potvrzuje, že v herním segmentu se vaří voda. Nejdřív Princ, pak Bioshock, která velká série to schytá příště? Myslím, že po premiéře Far Cry od Uweho si všichni budeme přát, aby někdo solidní zfilmoval Crysis a my mohli na německého strašáka rychle zapomenout.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace