Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hobit vs. stát Kalifornie


ikona
imf
the hobbit
 

V minulé novince jste se dozvěděli, že Quentin Tarantino se chystá do války, třiaosmdesátiletý Christopher Tolkien zas chystá "poslední křížovou výpravu" proti New Line Cinema. Syn slavného spisovatele J.R.R. Tolkiena se už poněkolikáté hodlá se studiem soudit o ušlé zisky z Pána prstenů. Podle žaloby činí nevyplacené tantiémy cca 80 milionů dolarů. Za normálních okolností bychom staříka odsoudili coby klasickou hollywoodskou pijavici, ale jak je to s platební morálkou New Line se všichni přesvědčili, když se Peter Jackson tahal o každý dolar a byl velmi liknavý, když došlo na jednání o Hobitovi. Studio nakonec uhnulo (a posléze ho Warneři rozebrali na součástky, s tím ale Jackson pravděpodobně neměl nic společného ;) a Hobit se bude natáčet, i když pod taktovkou Guillerma Del Tora.

A nebo taky ne. K hrozbě herecké stávky, která ovšem bude ještě před první klapkou dávnou minulostí (natáčet se nebude dřív než za rok), se tak přidal Tolkien junior, vyhrožující tím, že šestého června znovu požádá soud o pozastavení produkce. Písemně už o to žádal Guillerma Del Tora, ale všechno je to tak dobře načasované, že to zní jako chytrý plán, jak dostat hollywoodské účetní do rohu a vytřískat z nich alespoň mimosoudní dohodu. Tamní justiční žraloci jsou ale na podobné šarvátky zvyklí, takže se maximálně můžeme těšit na pravidelný přísun šťavnatých detailů. Skoro by se chtělo zauvažovat nad tím, zda celý soudní tyjátr není brilantně naplánovanou marketingovou kampaní. Na ty se (v případě podobných monstrprodukcí) vydává něco kolem sta milionů dolarů. Nebude nakonec nejvýhodnější prohnat se po stránkách bulváru a pak právoplatnému dědici Tolkienova odkazu nasypat do kapsy něco od cesty? Ještě že podobné čachry nemusí hardcore fanoušci trápit. Už teď jistě oprašují Gandalfovu hůl a vyrábějí z vosku falešné elfí uši.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace