Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Amerika nám to natře


ikona
imf
comics
 

Konkrétně tedy Kapitán Amerika. Ještě před týdnem by se myšlenka zadaptovat nejameričtějšího ze všech amerických superhrdinů, mohla zdát bláhová. Sám Marvel ostatně připouštěl, že s propagací podobného filmu v Evropě (jmenovitě pak v Německu) zřejmě bude problém. Likvidace nacistů v kostýmu z hvězd a pruhů, za asistence óbrovského štítu, to by mohl být pěkný průšvih. Se stomilionovým openingem první sólovky si však můžete dovolit trochu experimentovat a tak se marvelácká hlásná trouba rozjela naplno. Někteří z vás mají jistě po uplynulém týdnu comicsů plné zuby, ale tady zkrátka nemůžeme mlčet. A začneme třeba u Jona Favreaua.

Ačkoliv se "Favs" ještě nerozhodnul, jestli podepíše smlouvu na druhý díl (zřejmě teď vzduchem létají vysoké sumy), je v podstatě rozhodnuto, že dvojka bude bezprostředně navazovat na první díl, v jehož závěru Nick Fury nabídne Starkovi misi v rámci programu Avengers. Jde o průzkumný přelet nad Čínou, kde už padesát let zlobí jeden samozvaný vládce. Jmenuje se Mandarin a díky mimozemské technologii disponuje silou, před kterou se klaní i čínská vláda. Jo a taky má vesmírného draka, co vydá za tisíc tanků. Možná proto ho Čína tiše trpí. Amerika stejnou chybu neudělá, ale Stark si po prvním střetu uvědomí, že tenhle nepřítel je tak trochu nad jeho síly.

Sequel tak na scénu uvede nejslavnějšího Starkova nepřítele, pravděpodobně se objeví i Rhodey v kostýmu War Machinea a poprvé se mihne i Thor, který si svou premiéru odbude o několik týdnů později (též v roce 2010). Třetím dílem by pak měla být slibovaná týmovka Avengers, částečně i proto, že Favreau si dobře všímá toho, že ve třetích kapitolách filmovým comicsům vždy dochází dech (Batman, Superman, Spider-Man, X-Men) a proto chce Starka kulišácky nacpat mezi ostatní superhrdiny. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím případný režisér a scenárista poradí. Svázat dohromady Hulka, Iron Mana, Thora a Kapitána Ameriku nebude snadné.

Čtvrtý jmenovaný se objeví těsně před Avengers (v létě 2011) a pravděpodobně zabrousí do kontroverzního prostředí druhé světové. Na detaily bude ještě dost času (celé tři roky), ale Marvel už čile plánuje a dokonce padlo jméno Matthewa McConaugheye. Ten je ostatně v kurzu vždycky, když se mluví o stoprocentních amerických typech. Tak uvidíme, co z toho vyleze.

Christopher Nolan se prokletí třetích dílů evidentně nebojí. Slíbil, že ve třetím Batmanovi Joker už nebude, protože ho rozhodně nehodlá přeobsazovat. Děj se bude soustředit na Harveyho "Two Face" Denta a do hry promluví dost možná i... počkejte si na fanfáry... Robin. Bude to hodně bolet? Nolan před lety prohlásil, že si neumí představit Robina existujícího v jeho pojetí Batmanova světa. Zřejmě změnil názor nebo tuší, že musí utáhnout všechny tkaničky předtím než uteče. Po třetím díle prý tak či onak končí.

p.s. Nebylo by fajn, kdyby se i do českých televizí někdy dostalo tohle

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace