Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chipmunkové tvrdí muziku!


ikona
imf
dvd tržby
 

Po excelentním výkonu v kinech dokazují zpívající hlodavci převahu i na DVD. Za první týden se jich sice neprodalo tolik, co Smithovy Legendy, ale bylo to jen o pár oříšků. Tři miliony prodaných kusů a tržby přes 50 milionů jsou rozhodně důvodem k radosti, ostatně vykopnuly snímek do čela žebříčku s parádním náskokem. Druhý debutant, krvelačný Sweeney Todd, se nedohrabal ani na milion kusů. Úvahy o tom, že Burtona spasí na DVDčku věrní fanoušci se tedy pozvolna rozplývají, tržby líznuly tak-tak sedmnáct milionů a zřejmě už příští týden půjdou na polovic, ne-li níž.

Will Smith už neměl po dvou týdnech vlády koho ohrozit a spokojil se s třetím místem a dalším poklesem o padesát procent. Přesto se dá očekávat, že se vyškrábe někam ke stomilionové hranici, což je sice míň než producenti čekali (v kinech snímek vydělal 583 milionů), ale zároveň se nejedná o žádný velký průšvih. Poplácat po ramenou se mohou i producenti Kouzelné romance, která už tři týdny Smithův trhák sleduje ze zákrytu a byť mu nešlape na paty, rozhodně ho má v dohledu. S nastřádanými pětapadesáti miliony by už příští týden měla předběhnout Pana Včelku, což je rozhodně solidní skalp.

V druhé části žebříčku už výraznější škatulata nenajdeme. Tahle země není pro starý, Hustá mlha nebo Pokání už mají odznáčky štamgastů, díky své povaze však klesají o poznání rychleji než Hitman. Po čtyřech týdnech má hutný kořínek a zuby nehty se drží osmého místa. Ne že by generoval zázračné zisky, ale těch dvacet milionů určitě Bessonovi zařídí přiměřeně tučný šek na třetí Purpurové řeky, čtvrtého Kurýra, páté Taxi a Šestý element. Možná...

Nějaké ty zajímavosti? Nejmenší pokles v rámci Top 30 má třiadvacáté Across the Universe (20 milionů po devíti týdnech na DVD plus 28 v kinech je ale pořád málo, film stál cca 50 milionů), na posledním místě se pak vyloupnul první Harold a Kumar. Při re-releasu si ho koupilo něco přes 18 tisíc lidí, za průměrnou cenu kolem deseti dolarů.

Kompletní žebříček najdete zde.

BLU-RAY

Minulý týden jsem sliboval návrat poměru prodaných Blu-rayů vůči DVD zpátky na hodnotu 94:6, ale ve skutečnosti jsme klesnuli až na 96:4 a poměr k HD-DVD se dokonce vyšplhal na šokujících 64:36 (to je horší číslo než v případě poměru prodaných disků od zahájení války formátů). Co se stalo? Vlastně vůbec nic. Žádný HD-DVD se neprobojoval do Top 10, jen se modrých placek prodalo radikálně méně. Alvin sice vede, ale s mimořádně hubeným náskokem na Legendu. V tomto případě se jasně ukazuje, že Alvina si většina lidí pořídila "jen" na DVD, protože jim zkrátka investice dalších deseti dolarů připadala neopodstatněná. Prodeje tak utrpěly řádnou podpásovku a znovu se ukázalo, že modrý paprsek zatím září hodně slabě. Jinak se v žebříčku pohybují stále stejní pachatelé - Coeni, princezna Giselle a nezničitelný Jack Sparrow. Příští týden se asi nic moc nezmění, protože Walk Hard nebo Já a moje příšera patří přesně do té "raději DVD než Blu-ray" kategorie. Třeba nás ale koupelnová lochneska překvapí. Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace