Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Weinsteini: Postrach celé Asie


ikona
imf
weinstein
 

Nestačilo jim, že v rámci Miramaxu kastrovali asijské filmy při jejich uvedení na americký trh (především sólovky Jackieho a Jeta), jejich Asian Film Fund teď zdatně mučí asijské hvězdy tzv. od podlahy. Právě Jet a Jackie by mohli vyprávět, ostatně jejich komentáře na adresu Forbidden Kingdom (premiéra už za týden) nejsou zrovna dvakrát lichotivé. A podle všeho bude hůř.

Téměř třísetmilionový fond už totiž vybral další projekty, do kterých nasype finance. Tím prvním je Shanghai (to je celý název, další záhady v tom nehledejte) režiséra Mikaela Hafstroma (Pokoj č. 1408), odehrávající se v bouřlivém roce 1941. V Asii je tato éra dostatečně zmapována, ale teď jí dostaneme na talíř s hollywoodským cukrováním. V hlavních rolích John Cusack, Gong Li nebo Ken Watanabe. Můžete se vsadit, že všichni budou předstírat, že jsou rodilí Číňané. Vzpomínáte na soudce Ooku s Miroslavem Donutilem v hlavní roli? Tohle asi bude opulentnější, ale očekávejte západoucnici ve stylu Marshallovy Gejšy. Zpracování událostí již zmíněného roku 1941 však může být pro Ameriku a Evropu minimálně lekcí z dějepisu (s pěknými barvičkami, o to už se Hafstrom postará), v případě druhého filmu jde však o čiré nošení dříví do lesa.

Sedm samurajů jsme totiž viděli v tolika podobách, že další remake, tentokrát v americko-evropsko-asijském rámu (obsazení bude vskutku globální), bychom nemuseli vydýchat. Natáčet by se prý mělo už koncem letošního roku a o režisérovi bude rozhodnuto v nejbližších týdnech, stejně jako o hvězdách v klíčových rolích. Jsme celí napjatí. A jen tak mimochodem, ten fond má v názvu "asijský" nikoliv proto, aby pomáhal Asiatům do země zaslíbené (=Hollywoodu), ale právě proto, aby produkoval filmy odehrávající se v Asii. Takže jde vlastně o takové kulturní znásilňování. Nevěříte? Jen počkejte, až si jednoho ze "samurajů" přijde zahrát Freddie Prinze Jr. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace