Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Teen horory zase frčí?


ikona
Cival
tržby
 

Filmy na prvních dvou místech zámořského kasovního žebříčku jsou jako noc a den.

Víkend jednoznačně ovládla teenagerovská hororová předělávka Prom Night. Poté co letos víceméně neuspěly „asijské“ remaky Oka, Zmeškaného hovoru a Clony nabírá žánr peníze na dost nečekaném místě. Za kolosálními 22,7 miliony za víkend, za náběhem na tržby srovnatelné s novým Halloweenem nebo Úsvitem mrtvým (tedy mezi padesát a šedesát melounů) by člověk nehledal snad nejsterilnější hollywoodský trailer posledních měsíců. Prom Night nemá hvězdy. není sexy na obrázcích ani v recenzích, přesto se mu podařilo vytáhnout zpátky na výsluní horory s vřeštícími královnami školního plesu. Uff.

Naproti tomu Street Kings žene dravá trailerová kampaň, stylové hlášky a herecké obsazení, za jehož hvězdnost by se nemusely stydět ani poslední fláky Martina Scorseseho. Některé naivní duše to motivovalo k úvahám o velkém jarním hitu (se sto miliony, he he), jiní mluvili aspoň o dvacetimilionovém otvíráku. Jenže Street Kings odstartovali – řekl bych podle očekávání – jen velmi vlažně z druhého místa, za 12 milionů. Zase jednou se potvrdilo, že to, nad čím filmoví fandové bezuzdně slintají, se v reálu neprorve ani do dvou a půl tisícovek kin. A ani ty se dvakrát neplní. Suma sumárum  nenastřádají poldové okolo Keanu Reevese v Severní Americe ani 30 milionů dolarů.

Žebříček jinak hodně nezáživně zosobňuje čekání na letní sezónu. A nudí. Na třetím a čtvrtém místě se válí filmy s velmi slušnými propady – Oko bere je přitom hitem, který si díky bronzovým jedenácti milionům vyšlápl už na 62 mega, zatímco dobrodrůžo Nim´s Island zklamalo a čerstvými devíti miliony (celkově zatím 25 M) jen zmírňuje neúspěch.

Páté Tvrdé palice rychle propadají desítkou, takže v Americe zůstanou hluboko v minusu. V Evropě a Asii se o ně přitom diváci asi taky nepoperou, takže George Clooneyho nečekají zrovna příjemné počty. Šestý Horton se zatím neprokousal ke 140 milionům a sedmá je třetí novinka týdne, nezávislí Smart People. Ukecaná intošina s hvězdným hereckým obsazením (včetně Ellen „Juno“ Page) se vetřela jen do tisícovky kin, s vlažnými recenzemi za zády proto rozhodně nemohla čekat víc jak utržené čtyři miliony.

Slabou sestavu uzavírají třincátimilionové Ruiny i končící komedie Superhrdina (průběžně 21 M) a Tvrďák Taylor, který se přes úhrnných třicet milionů dolarů přeci jen vyškrábe.

Za týden tuhle pakáž nahradí Pacinových 88 minut (u nás už od ledna na DVD), Forbidden Kingdom Jeta a Jackieho a rozmarné Kopačky od komediálního klanu okolo Judda Apatowa. Pacino ať to klidně projede, ale těm ostatním přeju zatraceně dobré pořízení.

Kompletní výsledky tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace