Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mlha z DVD krámů nemizí...


ikona
imf
dvd tržby
 

Alespoň ne tak rychle, jak by si producenti přáli. Darabontův film to projel v kinech a na DVD se musel poklonit před minule startujícím Willem Smithem. Vydání Já, legenda uhnuly všechny menší tituly a Mlha to risknula. Skončila na třetím místě s takřka polovičními prodeji (ale vyššími tržbami, protože Legenda už šla do slev, takže se prodávala pod dvacet dolarů, kdežto Mlha v průměru za pětadvacet). Dvanáct milionů dolarů jí zkrátka nespasí (v kinech celosvětově vydělala 42) a tak se brzy rozplyne, nutno dodat, že do černých čísel, protože ji Darabont točil za veleúsporných 18 milionů.

Smith a hafan přihodili na konto dalších osmnáct milionů a definitivně vzali Gangsterovi post nejvýdělečnějšího DVD titulu roku. Na jejich zádech se slušně veze i Kouzelná romance, která obhájila stříbrnou pozici a překonala padesátimilionovou hranici. Pravděpodobně nám v Top Tenu ještě pár týdnů vydrží, ale Chipmunkové startující v minulém týdnu podle první zpráv udělali s oběma favority krátký proces. Přesná čísla v příští novince, ale 2,6 milionu DVDček za první den (Legenda minulý týden debutovala s 3,5 miliony... za celý týden!) zní zlověstně.

Hlodavci tak odfouknou nejen přežívajícího Pana Včelku (celkem už 54 milionů), ale především druhou půlku Top Tenu, která vyloženě sbírá drobky, ať už jde o Coeny, Pokání nebo debutujícího Lovce draků. Velmi rychle se rozloučíme i s Hitmanem (velmi slabých 19 milionů, ani na DVD se slavný videoherní zabiják neujal) a jedinou trvalkou závodní pole tak zůstane Americký gangster ve svém šestém týdnu - ten však visí až na osudové třinácté pozici. Po Chipmuncích ovšem přijde zas trochu klidnější týden, ve kterém útočí Hrdinové a zbabělci nebo Až na krev. Zvlášť v případě Andersonova opusu bude zajímavé srovnávat s Coeny. Osobně tipuji, že Bardem vyhraje vysoko na body, ale Až na krev přichází s exkluzivní dvoudiskovou edicí. Nechme se překvapit, příště ale doneste oříšky. Alvin na ně nedá dopustit.

Kompletní žebříček najdete zde

BLU-RAY

Top Ten byl komplet modrý, ale přesto došlo v rámci týdne k výprodeji HD-DVD, který posunul poměr z minulého 88:12 na 84:16 (pořád vysoko ve prospěch Blu-ray, samozřejmě). Zajímavější je souboj Blu-ray vs. DVD. Srovnání Top 20 obou formátů bylo 92:8 (oproti minulému 94:6). DVD logicky vládne, v případě Blu-ray se navíc v žebříčku nic moc nezměnilo. Kromě Legendy a Kouzelné romance toho dost prodávají hlavně Coeni a Pixaři, zbytek žebříku je plný zlevněných klasik a jako zjevení v něm působí jen pátý Gone Baby Gone od Affleckovic rodiny. Gratulujeme. Stejně jako Blu-rayi k posunu o dva procentní body, je ale jasné, že se jedná o nahodilé vychýlení, příští týden budeme pravděpodobně zas na 94:6 a to i přesto, že 92:8 víc odpovídá rozmístění přehrávačů obou formátu v amerických domácnostech (podle průzkumů 91:9, ve prospěch DVD).

Legenda měla každopádně na druhé Coeny a třetí Romanci náskok takřka čtyřnásobný. Můj minulý odhad s Chipmunky byl ovšem trochu podhodnocený, navíc jsem tak úplně nevychytal, kdy budeme mít jejich čísla. Za tenhle laps se omlouvám, od příště už bude křišťálová koule zase šlapat jako hodinky. Je mimochodem zajímavé, že v Blu-ray žebříčku má Disney sedm z deseti titulů (koprodukce Coenů, Kouzelná romance, Auta, dvakrát Piráti a koprodukce Apocalypta). I při sečtení všech jejich podílů však tak-tak předběhnou tržby Roberta Nevillea. Willík zkrátka jede.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace