Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Denzel jako nový Bourne?


ikona
imf
adaptace knihydenzel washington
 

Ať žijí bulvární názvy. Ve skutečnosti půjde spíš o Jasonova kámoše z druhého kolene a sousední knížky. Po úspěchu prvního Bournea totiž studia obrátila Ludlumovu bibliografii doslova naruby. Chancellor Manuscript už je dva roky v přípravné fázi (hlavní roli měl hrát Leonardo DiCaprio), ale teď se pozornost soustředí na knihu z roku 1979, která se jmenuje The Matarese Circle. Zdaleka nejzajímavější je, že se prodává s už napůl obsazenou ústřední dvojicí. Jednoho z hrdinů si zahraje právě Denzel Washington.

Naši dva výtečníci jsou tajní agenti - Američan a Rus (schválně hádejte, kterého hraje Washington), kteří musí spojit síly, aby odhalili a zničili zabijáckou sektu známou pod jménem Matarese. Zní to trochu jako Rudé horko, ale je tu finta - Zmínění agenti jsou odvěcí nepřátelé a při svém celoživotním boji už si navzájem stihli zredukovat rodinné příslušníky. Teď však musí spolupracovat pro tzv. vyšší dobro. Jak dlouho jim to asi vydrží, než začnou místo zubů cvakat kohoutky jejich pistolí?

Knihu zadaptovali Michael Brandt a Derek Haas (Wanted, 3:10 Vlak do Yumy) a studia se momentálně perou o to, kdo si film přivlastní. Universal vydělal na bourneovské trilogii pohádkové jmění, takže se suma může vyšplhat do závratných výšek. Tím spíš, že Matarese Circle má jako jedna z mála Ludlumových próz i přímé pokračování - The Matarese Countdown.

Připraveni na další nářez? Nezapomínejte, že dvakrát se do stejné řeky vstupuje velmi obtížně, ostatně historie zažila pár ludlumovek nad kterými se neslyšně zavřely archivy. Že si je nepamatujete? No právě...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace