Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Will Smith vládne i na DVD


ikona
imf
dvd tržby
 

Ale to se ostatně dalo čekat. Narozdíl od tohoto článku. DVD tržby jsme oťukávali v rámci rubriky Hot Stuff, ale nakonec jsme se rozhodli, že jim dáme víc prostoru a nabídneme vám informace o nejprodávanějších plackách s plnou parádou. Každý čtvrtek se tak dozvíte, kdo si může dopřát víc kaviáru nebo další Ferrari.

Žebříček budeme rovnat primárně podle tržeb, nikoliv podle prodaných kusů, protože... peníze jsou peníze. Uvědomte si, že z DVD/Blu-ray disků mají producenti celé dvě třetiny zisků, narozdíl od půlky peněz z kina. A v předminulém týdnu (přesná čísla se získávají poněkud zdlouhavě, proto mírné zpoždění) s velkým odstupem debutovala právě očekávaná postapokalyptická pecka Já, legenda. Tři a půl milionu prodaných nosičů vystřelilo Willa Smithe na 66.3 milionů dolarů, těsně za doposud nejprodávanější disk letošní sezóny, Scottova Amerického gangstera (69 milionů). Proč tolik nedočkavých fanboyů? Všichni chtějí vidět alternativní konec! Špatně si ale nevedla ani Disneyho Kouzelná romance, která domů za první týden strávený na pultech přinesla krásných 45 milionů. Úspěch téhle nesourodé dvojice odstrčil Pana Včelku až na třetí místo. Po slušném vzletu minulý týden, se jeho tržby propadly cca o třetinu. Pořád ale s klidem trumfnul třetí debut v našem Top Tenu - britské Pokání prodalo cca 580 tisíc kusů a doneslo Joe Wrightovi a Universalu do kasičky 10 milionů.

Slušně si na DVD vedou i oscařoví Coeni (Tahle země není pro starý), kteří mají po dvou týdnech 30 milionů. Oproti tomu sedmý Hitman a osmé Probuzení tmy jsou propadáky i na DVD a už jim zřejmě nemůže ani rána z milosti. Předběhnuli je strakatí psíci z prastaré komedie 101 dalmatinů, kteří se do žebříčku vrátili díky velikonočním oslavám. Prodalo se jich skoro půl milionu kusů a to prosím nějakých osm let po uvedení na trh. Smekáme klobouk.

Největší exotikou týdne, též vděčnou za své umístění velikonočnímu veselí, jsou Disneyho Aristokočky na osmnáctém místě. Sto tisíc brečících dětí, sto tisíc nepotrestaných rodičů.

Kompletní žebříček najdete zde

BLU-RAY

Ještě neodcházejte, máme pro vás další zajímavá čísla. Protože modrý formát zvítězil nad HD-DVD i vším ostatním (jen ať všechny ty supervrstevnatá DVDčka a holografické bazmeky hodí šutrem, rozhodně se jim nevrátí chleba :), konečně začaly statistiky sledovat kromě podílu Blu-ray/HD-DVD (ten byl v uplynulém týdnu 88:12 ve prospěch Blu-ray) především podíl DVD/Blu-ray (94:6 ve prospěch DVD). Tomuto číslu se samozřejmě budeme hodně věnovat, protože všichni doufají, že poměr se bude pomalu, ale jistě vyrovnávat.

Situace víceméně kopírovala DVD žebříček, takže Já, legenda čněla vysoko nad ostatní. Všechny tituly v žebříčku byly modré, jeden z posledních velkých HD-DVD titulů, Pokání, se do vybrané společnosti vůbec nedostal. Za Legendou poslušně následovala Kouzelná romance a Tahle země není pro starý, ale zbytek žebříčku už je spíš ve znamení zlevněných Blu-ray klasik - třetí Piráti, Ratatouille, Třístovka nebo Casino Royale. Od pátého do desátého místa je to rozdrobena s minimálními odstupy, takže nemá smysl to pitvat. Legenda zvítězila s takřka pětinásobnými prodeji oproti druhé Romanci. A zřejmě se bude na nejvyšším postu vyhřívat i za týden, protože Chipmunkové ho při vší snaze nesestřelí. I kdyby na to měly padnout všechny nasyslené oříšky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace