Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Muž na měsíci... opravdu


ikona
imf
adaptace knihy
 

Tentokrát se nejedná o žádnou mystifikaci. Universal se konečně rozhoupal a koupil práva na filmovou adaptaci životopisu Neila Armstronga. Průměrný student a špičkový pilot už v sedmadvaceti poletoval patnáct kilometrů nad hlavami amerických občanů a bořil jednu zvukovou bariéru za druhou. Po službě v armádě se díky profesi testovacího pilota dostal až k vesmírnému programu a letu na měsíc. Je dost  možná škoda, že se film bude věnovat v podstatě jenom Apollu 11 a výpravě na měsíc, protože už jen Armstrongova brzká kariéra testovacího pilota by vydala na dva, tři filmy, vedle kterých by Top Gun vypadal jako nudné povídání u odpoledního čaje.

First Man se soustředí hlavně na Armstronga jako člověka. Kromě samotného vesmírného programu hodlají tvůrci zabrousit i do Armstrongova soukromí. "Čím blíž byl Měsíci, tím víc se vzdaloval od své rodiny", naznačuje vývoj situace scenáristka Nicole Perlman, která má na kontě už i scénář jménem Challenger (viz havárie stejnojmenného raketoplánu v roce 1986). Na tom už se pomalu začíná pracovat (režírovat bude Nathaniel Kahn, autor povedeného dokumentu Můj architekt Louis Kahn), ale First Man má mnohem větší ambice. Armstrong byl po návratu z nejslavnější americké mise všech dob považován za národního hrdinu, málokdo ovšem tehdy věděl, že jeho rodinný život byl těsně před odletem do vesmíru v troskách. Po návratu na Zem se Armstrong k manželce vrátil a začal spravovat, co se dalo. Rezignoval na ždímání své image celebrity a nikdy plně nezneužil ani nevyužil toho, co mu nečekaná popularita nabízela (NASA chtěla původně jmenovat "prvním mužem na měsíci" Buzze Aldrina, ale Armstrong, který se na práci soustředil doslova jako robot, si čestný titul přece jenom zasloužil víc).

Obsazení ani posádka za kamerou ještě nebyli oznámeni, ostatně scénář se teprve bude pilovat, takže na zážeh je dost času. Na výlet do vesmíru se ovšem těšíme už teď.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace