Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potomci potomků


ikona
imf
seriál
 

Taky vás děsně zajímá, co se stalo PO posledním záběru Potomků lidí? Film přišel a odešel, někteří výskali, jiní si stýskali, ale po Cuarónově majstrštyku tu zůstal opuštěný britský mikrovesmír, který skvěle fungoval. Apokalyptická budoucnost, lidstvo v rozkladu a báječné charaktery, žadonící o přídavek. Postará se o něj producent a scenárista David Eick, což je muž dvou tváří - má na triku nejen seriál Battlestar Galactica, ale i zrušenou příšernost Bionic Woman. To nám připomíná, že s ovacemi je třeba počkat. I dostatečně vyvinuté mytologie (Terminátor) mohou v seriálovém provedení ulétnout do bažin podprůměru.

Samozřejmě by se to mohlo stát i Potomkům, ale s velkou péčí lze tuhle káru rozjet i bez Clivea Owena. Pokud se televizní ratolesti podaří navázat atmosférou na celovečerní film a prohloubí některé aspekty z knižního zpracování, máme tu hnedle pár společenských dilemat, souboje režimu s nespokojenými občany nebo revoltu vyplývající z toho, že vymření lidstva je na dohled. Jak s kartami zamíchá hlavní hrdina? Bude mít blíž knížnímu nebo filmovému Owenovi? A bude to vůbec on? Úhel vládního agenta, který si pozvolna uvědomuje, že v téhle válce neexistuje ani happyend, ani černé a bílé figurky, by v tomhle rozoraném světě určitě měl potenciál na celou sezónu. Stačí vychytat kulisy a dát si záležet na scénáři. Šance dosáhnout kvalit filmu je sice mikroskopická (zvlášť v rámci naší redakce, kde se šermuje absolutní hodnotící známkou), ale téma je příliš zajímavé, než abych ho předem odstřelil. Co se týče těch televizních "nápadů za milion", zřejmě jsem pořád nezkrotný optimista. I když jak jsme si v diskuzi pod Terminátorem vysvětlili, kromě MASHe a možná (...vážně jenom možná) Stargate SG-1 byste dobrou televizní adaptaci filmu hledali asi marně. Pokud se chce někdo hádat, kolbiště pod článkem je mu k dispozici. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace