Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Statham v ráži


ikona
imf
jason statham
 

Říkáme pořád, že to má ten Jason pod palcem. A filmový průmysl by nám už konečně mohl dát za pravdu. V sequelech jako Kurýr 3 nebo Crank 2 možná Jason herecky nezazáří, ale britská gangsterka Bank Job o skutečných lupičích a skutečném průšvihu, který britská vláda tajila celých třicet let. Když se v roce 1971 Terry Leather (Statham) a jeho banda rozhodli vytunelovat (doslova) banku na londýnské Baker Street, nevěděli, že si kromě peněz a šperků odnesou i plný batoh špíny na ty nejvlivnější muže v Anglii, včetně několika peprných zmínek o členech královské rodiny. A jen pár let po objasnění celého případu (nikdo nebyl obviněn či zatčen, ukradené cennosti a peníze nikdy nebyly nalezeny) si z toho zkušený rutinér Roger Donaldson (Rozpoutané peklo, Test) udělal slušnou domácí gangsterku, kterou provází nadšené recenze a vysoká hodnocení. Už se na ní moc těšíme, protože Jason má po ohavném War co dohánět. V popředí jeho zájmu je ale opětovná plavba do béčkových vod.

A že se do nich britská vazba ponoří se vší vervou. Remake úchylné automobilové řežby Death Race, v režii Paula W.S. Andersona (vždycky si vzpomenu na Horstův WS kráječ, nejde mi to z hlavy ;), se právě stříhá, zatímco velmi podezřelá trojka Kurýra střílí od boku jednu klapku za druhou. V režii neználka Olivera Megatona se může pověst Franka Martina hodně pokazit, ale už dvojka byla pádem ze schodů, takže očekáváme vlastně jen snůšku šílených akčních scén. Na post choreografa se naštěstí vrátil Corey Yuen, takže si snad Jason znovu protáhne končetiny. Mám pro tuhle jeho postavu slabost, takže se mnou může počítat, ale režisér, který si umělecký pseudonym zvolí podle toho, že se narodil v den výročí shození atomové bomby na Hirošimu? Raději si počkám na trailer.

Největší lahůdkou v mém stathamovském seznamu je ale druhý Crank, s lákavým podtitulem High Voltage. Nebudeme spoilerovat konec prvního dílu, jen vám prozradíme, že Chev Chelios je zas jako rybička a jeho srdce si nechal transplantovat staletý kápo čínské mafie. Jasonovi teď místo něj v hrudi bzučí výkonná "baterka", kterou musí neustále dobíjet. Krom toho stoletému dědkovi z Chevova srdce trochu "hrábne" a začne se chovat jako puberťák, takže... zbytek už si nedokážu domyslet, ale od tvůrčího dua za kamerou asi můžeme čekat úplně cokoliv. Jejich Game, která představí virtuálního řezníka Gerarda Butlera, jistě mnohé napoví. Byl první Crank náhoda? Posunou se hoši blíž mainstreamu nebo zůstanou nenáviděnými i milovanými experimentátory? Čerstvou akční krev Hollywood potřebuje a tihle dva disponují po okraj naplněnou cisternou. Rád si přijedu natankovat. A co vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace