Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackie a Jet: Reparát na obzoru


ikona
imf
jackie chanjet li
 

Pokud už předem oplakáváte hrobaře Roba Minkoffa a jeho chystanou pecku Forbidden Kingdom, kde si to rozdají Jackie Chan a Jet Li (oba o výsledném produktu mluví s velkými rezervami), možná byste měli schovat kapesník. Ačkoliv to vypadá, že Forbidden Kingdom se scvrkne na pár slušných akčních scén (choreografii dělá Yuen Woo-Ping, pokud to zkazí i on, musely ten den být skvrny na Slunci :), nejslavnější asijské mlátičky se hecnuly a chystají další film.

Možná to bylo to jediné možné řešení, protože v 90. letech se ti dva ne a ne sejít. Celý Hong Kong se vždy vyznačoval tím, že každý hrál s každým, jen tohle duo (a Chow Yun-Fat k tomu) byli takovými diváckými magnety, že jim to nedovolovalo se k sobě přiblížit. V reálu kámoši na život a na smrt, před kamerou jako upír a česnek. Na stará kolena však bledne sláva a tím i opatrnost jejich manažerů. Táhnout za jeden provaz se teď zdá jako ta nejlepší volba. A poté, co se znemožní v americkém rodinném filmu, (osobně pořád ještě doufám, že to nebude tak horké), bude potřeba to ortodoxním fanouškům nějak vynahradit. Jet a Jackie tedy vytáhli z šuplíku patnáct let starý projekt.

Pravděpodobně ho natočí doma v Hong Kongu a bude vypadat úplně jinak než Forbidden Kingdom. To prý nebyl tak úplně projekt, ve kterém se Jet a Jackie chtěli poprvé před kamery sejít, ale... řekněte ne honoráři, z něhož můžete financovat tři, čtyři filmy doma v Číně. Jedním z nich by mohla být právě další kooperace kluků, co postavili akční žánr na nohy (Jackie ho odpálkoval směrem k mainstreamu, Jet ho statečně renovoval v době, kdy jeho kamarád sbíral první zkušenosti v Hollywoodu). Detaily se zatím drží pod pokličkou, ale pokud k tomu dojde, můžeme očekávat vyprodané kinosály. Forbidden Kingdom by mohl naznačit, jak si stojí proti dnešním standardům (Donnie Yen a Wu Jing na domácím hřišti tvrdí muziku), a ještě pořád se neví, jestli u jejich novinky bude opět Ping jako choreograf, ale jestli má Jackie v rukávu nějaké akční 80s retro, slupnu to i s navijákem. Už kvůli starým časům.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace