Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Válka v přímém přenosu?


ikona
imf
comics
 

Nemusíte přepínat na CNN, abyste sledovali americké vojáky, jak v Iráku obcházejí napůl zdemolovaná města. James Mangold (3:10 Vlak do Yumy) vám nabídne mnohem lákavější podívanou a ještě při tom stihne píchnout do vosího hnízda. V jeho novém filmu se totiž speciální jednotka žoldáků vydává do válečného konfliktu, ozbrojená nejen tím nejlepším arzenálem, ale také HD videokamerami. Píše se blízká budoucnost a nejen že se válčí téměř všude, po krvi jsou lační i lidé v obývácích. Už je přestala bavit obyčejná reality TV a chtějí za své peníze trochu vzrušení. Válka se tak dostává do prime time a kyklopové (vojáci jejichž helmy jsou vybaveny speciální kamerou, takže vypadají jako jednooké) se rychle dostávají do centra dění.

A dál už to pravděpodobně zvládnou vyřešit i méně zkušení křížovkáři. Vojáci začnou pochybovat o tom, jestli se tahle válka bojuje za čest a svobodu nebo jen kvůli navýšení ratingů, zlotřilí producenti v zákulisí stříhají ostošest, aby tomu všemu dodali šťávu, a doma na gauči jsou všichni u vytržení. I přes všechny tyhle očividné linie by Mangoldova novinka mohla zabodovat. Chytli se jí Warneři a hodlají kvůli ní vytěžit až do dna comicsovou předlohu, která se jmenuje podle oněch týpků s kamerami. Ano, uhodli jste, comics i snímek hrdě nesou název Cyclops, což Marvelům z ranní porady chtě nechtě udělalo okresní přebor v likvidaci hlasivek. Jak teď mají natočit další film ze série X-Men: Origins? S Jamesem Marsdenem v latexu se tak zřejmě můžeme rozloučit, protože by z toho šla divákům hlava kolem. Na druhou stranu rozhodně nebyl v první vlně adeptů na sólovku (tam se pohybuje spíš Magneto, Storm, dost možná i Gambit).

Konkurenční Dark Horse Comics se na sólovou dráhu vydat nehodlá, ale v minulém týdnu se dohodnul s Universalem na tříleté exkluzivní spolupráci. Comicsové vydavatelství tu momentálně kutí druhého Hellboye, ale předtím se Dark Horse paktoval s kdekým (první Hellboy u Revolution, Třístovka u Warnerů, Maska u New Line Cinema).

A ještě jedna zajímavost. Marvel se aktuálně dohodnul s americkou kabelovkou FX na exkluzivních premiérách svých comicsových fláků. Celkem jde o pět filmů, přičemž kabelovka zaplatí jedenáct procent z amerických tržeb, což je ohraničeno stropem někde kolem 200 milionů dolarů. V laické matematice to znamená, že pokud by všechny marvelovky na americkém území vydělaly přes dvě stě milionů, zaplatí FX za každou z nich bratru 22 milionů dolarů. A to je zatraceně dobrý kauf (pro vaší informaci, exkluzivní práva na Indyho čtyřku se prodala za 40 milionů). Připomínáme, že jde o práva pro jednu jedinou televizní stanici.

p.s. Vzhledem k absenci obrázků z comicsové předlohy, jsem si vypůjčil trochu jiný ozbrojený konflikt. Snad kvůli tomu nebudou jeho fanoušci v komentářích vyšilovat. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace