Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Horton prvním megahitem roku


ikona
Cival
tržby
 

Očekávané se stalo skutkem a letopočet s osmičkou na konci konečně našel svou první komerční bombu. Jak jinak než animovaný. „Od tvůrců Doby ledové“ se přiřítil roztomilý slon Horton a v bezmála čtyřech tisícovkách kin na něj čekalo tolik rodin s dětmi, kolik se vejde do 45 milionů dolarů. Tahle suma Hortona řadí na 12. místo mezi 3D animáky, hlavně ale do vybrané společnosti Dob ledových nebo Madagaskaru. Pohled do žebříčku žánrových kolegů jasně ukazuje, že filmy srovnatelných kvalit se srovnatelným otvírákem se derou až na 160 - 200 milionů dolarů. Navíc drtivá většina z nich se brzy dočkala druhého či třetího dílu. A protože Horton vznikl na motivy populárních příběhů z knihovničky Dr. Seusse, dá se předpokládat, že se Kdovíci nebo slonisko samotné brzy vrátí v dalším díle. Foxům by asi nevadilo mít vedle Doby ledové druhou zajetou sérii a v tříletých intervalech na nás sypat jejich nová pokračování.

Emmerichovo 10000 př.n.l. sice o víkendu propadlo o 54%, na šestnáct milionů a druhé místo to ale bez problémů stačilo. Už teď je nicméně stoprocentně jasné, že mamuti na vysněnou stovku nedosáhnou - tuhle výsadu si může do příletu Iron Mana užít jen slon Horton, tedy pokud se nestane zázrak a v kult nevyroste třeba nějaká nová apatowovka (ve hře jsou třeba Kopačky).

Ani třetí místo si neudržela sterilní taškařice Martina Lawrence College Road Trip  (průběžně 24 M), druhá novinka týdne Never Back Down totiž utržila 8,6 milionů. Na bronz to bez problémů stačilo, bitky, polonahé modelky a příslib testosteronových gejzírů ale není pro puberťáky totéž co nablýskaná auta a adrenalin. Na úspěšnou show pro adolescenty si proto budeme muset počkat až do premiéry čtvrtého Rychle a zběsile.

Na páté místo spadl sympatický thriller Úhel pohledu (zatím 59 M), na šestém si pak lebedí ještě o chlup pohlednější retro z Británie The Bank Job s Jasonem Stathamem (v mezisoučtu 13 M). Bohužel až ze sedmého schůdku odstartovalo stylové béčko Neila Marshalla Soudný den, které z ucházejících devatenácti stovek kin vyšplhalo jen ke čtyřem milionům za první víkend. Trashové poetice holt přejí spíš DVD půjčovny, v kinech si publikum vybírá spíš látky hodnotné (nebo hodnotnost předstírající) a na sexy kočky s brokovnicemi pak nezbývá místo. Diváci si vybírají a nemají náladu ani na mnohem větší ryby, třebas na nepovedené sportovní skopičiny Willa Ferrella, z jehož Semi-Pro se nakonec vyloupl regulérní propadák (na kótě pouhých 29 milionů dolarů opouští první desítku). Pořadí TOP 10 uzavírá dvacetimilionové historické drama The Other Boleyn GirlKronika rodu Spiderwicků, která si určitě taky myslela na víc než na 65 milionů dolarů.

Za týden se svou kariéru pokusí vzkřísit Owen Wilson jako Tvrďák Taylor, prokletí asijských hororových remaků se pokusí zastínit Clona a kýčovité peklo znovu slibuje Tyler Perry s melodramatickým Meet the Browns. Zvítězí rozum nebo laciné emoce?

Kompletní výsledky tady.

P.S.: Celosvětové mezisoučty hlásí vyhlídky na dvojku u Jumpera (173 milionů dolarů) a pravděpodobně žádný problém pro Emmericha (zatím 87 milionů, na čerstvá čísla čekáme). Máme se smát, nebo plakat?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace