Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincher je fanda Heavy Metalu


ikona
imf
comics
 

S praskáním ušních bubínků to však nemá nic společného. Fanoušci temnější fantasy a sci-fi už se možná chytají. Heavy Metal je slavný americký časopis, vycházející z populárního fracnouzského bratříčka Métal Hurlant. Poprvé vyšel v Americe v roce 1977 a těší se velké oblibě dodnes. Fanoušci si cení kvalitních autorů a příběhů (seriály i jednorázovky), odpůrci zas rádi poukazují na obsah hraničící s pornem a necenzurované násilí. Tím nešetřili ani autoři prvního filmového zpracování z roku 1981. Dnes kultovní animák sice vypadá hodně předpotopně, ale mezi ostatními žánrovkami vypadá jako Clint Eastwood na srazu baleťáků. O dvě třídy drsnější, připraven zastřelit kohokoliv, kdo se mu připlete do cesty. Volné pokračování Heavy Metal 2000 vzniklo... ehm... v roce 2000, ale to už měl magazín pod palcem Kevin Eastman (duchovní otec Želv ninja), který film sepsal na základě svého vlastního comicsu Melting Pot a v roli hlavní hrdinky rozanimoval svou vlastní manželku, sexbombu ze slavných videobéček Jima Winorskyho - Julii Strain. Možná i proto mělo toto zpracování dost rozpačité ohlasy.

Do třetice všeho dobrého? Paramount Pictures věří, že je na čase znovu pustit do animáků trochu perverze a proto vznikne další Heavy Metal, opět v područí Kevina Eastmana. Čekejte drsné eRko a tentokrát i odlišný přístup. Protože se např. AniMatrix hodně osvědčil a momentálně se stejným způsobem vyrábí prequel k Temnému rytíři, rozhodnul se Eastman zlanařit pro mozaiku devíti povídek pár skutečných hvězd. A jednou z nejzářivějších by měl být David Fincher. Ten je podle svých vlastních slov velkým fandou magazínu, takže se nenechal dlouho přemlouvat. Navíc je to pro něj práce s novým médiem. Těšíme se, protože David Fincher si vzhledem ke svému portfoliu zaslouží naděje i v případě, že bude točit reklamu na Vodafone. Přičemž mám takové tušení, že i některou z dalších povídek schytá někdo slavný. Paramount se mimochodem po Beowulfovi rychle stává lídrem na poli dospělých animáků. Že by nový trend? Rozhodně vítáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace