Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Snake má problém


ikona
imf
herní adaptace
 

Sony s ním chce totiž honem honem na stříbrná plátna. Duchovní otec slavné japonské série Hideo Kojima se tomu sice léta urputně brání, případně prohlašuje, že to bude buď režírovat on nebo nikdo (a má na to právo, protože "filmové" sekvence v samotné hře nakopávají půlce hollywoodské produkce zadek), ale zřejmě s prosíkem nepochodí. I když je chystaný čtvrtý díl téměř fotorealistický a postarší Solid Snake v něm předvádí věci, ze kterých bledne Jack Bauer (24) i Sam Fisher (Splinter Cell), jeho filmová budoucnost teď inkasovala první mráčky. Producent Michael De Luca totiž na tiskovce k aktuálnímu Voko bere (Jim Sturgess a jeho kámoši z Harvardu podvádějí v kartách) připustil, že už má pro filmového Snakea scenáristu a režiséra. Není jím nikdo jiný než Kurt Wimmer.

Ano, ten Kurt Wimmer, co natočil snesitelné Equilibrium a nesnesitelnou Ultraviolet. Ten Kurt Wimmer, co všechno prohání Photoshopem a chybí mu základní vychování (třeba co se týče zakázaných kombinací pastelových barev). Ten Kurt Wimmer, co místo pečlivě choreografovaných akčních scén nechává hrdiny šermovat pistolemi a označuje to za evoluci přestřelek. Ne, tohle není problém. To je průšvih. Pevně doufám, že De Luca to myslel z legrace a pokud ne, tak že ho Kojima při nejbližší možné příležitosti zmrská devítiocasou kočkou. Tohle tedy ne, dámy a pánové. Jakkoliv mohla být Ultraviolet ojedinělým přešlapem, Wimmer se na adaptaci jedné z nejzásadnějších sérií herní historie zkrátka nehodí. Nemá dost citu a talentu, přičemž všichni víme, že tyhle věci v Albertovi nekoupíte, i když se vám to v reklamě budou snažit nakukat.

Nejdřív Newell s Princem a teď tohle? Copak se Hollywood nepoučil? Kojimo, ukázal si prostředníček Bollovi, buď statečný i teď. Na motivy Metal Gear Solid mimochodem vznikl i český fanfilm. Jeho kvality posuďte sami.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace