Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Všechno bude 3D


ikona
imf
 

Takže by česká kina raději měla "hejbnout zadkem". Minimálně v oblasti animáků to vypadá, že už v roce 2009 bude problém zakopnout o klasickou 2D produkci. A to jak zevnitř, tak zvenku. Jinými slovy - bez patřičného systému v promítací kabině a 3D brýlí si neškrtnete. Naštěstí tu nemluvíme o levných červeno-modrých cetkách, které jste svého času mohli najít i u některých comicsů, ale o pokročilejší verzi na způsob IMAX okulárů. V Americe se jejich cena pouhybuje kolem padesáti korun (přepočet z dolarů) a očekává se, že by se mohly dát použít opakovaně (tvůrci filmů je ale vždy potisknou logem, zjevně doufají ve fanatické sběratele). V českých kinech by vám ale zatím byly jen na ozdobu. Podle dostupných informací žádný z českých provozovatelů 3D ve svých pobočkách nechystá (co se týče digitální projekce, tam jsme také hodně pozadu, na DLP ve Slovanském domě se víceméně usazuje prach). To by mohl být problém.

Všechny velké filmové národnosti (Amerika, Asie, Anglie, Německo) už alespoň částečně přezbrojily, přičemž např. Beowulf ve 3D slavil značný úspěch. U animáků je přechod do 3D mnohem snažší než u hraných bratříčků a navíc se tím zamezuje případným pokusům o pirátění. Dreamworks Animation ohlásili, že počínaje rokem 2009 už budou vyrábět jen 3D animáky. Disney chystá na stejný rok hned pět zářezů ve stejné kategorii (některé budou re-releasy, ale objeví se i novinky, např. Bolt) plus Up od Pixaru. Do 3D jdou i Foxové se třetí Dobou ledovou, která má podtitulek Dawn of the dinosaurs. Nás asi zase čeká soumrak 2D. Tak horké to samozřejmě nebude, studia pravděpodobně vyrobí 2D verze pro hůře vybavená kina (a pro release na videu), pocit, že o něco ve svém zastaralém multiplexu přicházíte, tu ovšem bude a jen tak se ho nezbavíte.

p.s. O třetí Době ledové si můžete počíst v aktuálním Hot Stuff.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace