Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sony přikládá pod modrý kotel


ikona
imf
blu-ray
 

Šampaňské je vypito, na vavřínech už se taky leželo dost dlouho a proto se u Sony rozhodli, že konečně začnou s pořádnou ofenzívou. Jestli čekáte radikální slevy přehrávačů a urychlení produkce hracích strojků s BD profilem 2.0, pak jste dost naivní. Jediné čeho bychom se v tomto ohledu mohli dočkat jsou stabilnější dodávky PC mechanik a stolních playerů do českých obchodů. Nebudete tedy už muset čekat dlouhé týdny, než se kýžená periferie objeví na skladě.

Aktivity Sony teď spíš míří do oblasti marketingu. Hodlá zlanařit známé řežiséry, kteří by všude možně propagovali nový formát jako cestu k doposud nepoznaným filmovým zážitkům. V půjčovnách, obchodech a kinech by se pak měly objevit Full HD obrazovky, na kterých poběží chystané blu-ray filmy, aby bylo všem jasné, že to vysoké rozlišení je nutnost do každé domácnosti. Jen v letošním roce plánuje samotná Sony vydat kolem stovky titulů. Release plán na jaro vypadá skutečně nabitě, můžeme se v něm těšit na pecky jako Já, robot, Den nezávislosti, Já, legenda, Kouzelná romance, Vyvolený, Juno, Komando nebo Predátor. Jenom na duben je oznámeno šestatřicet titulů, nicméně pěknou řádku z nich tvoří dokumenty.

Nikdo nepochybuje o tom, že modrý paprsek si razí cestu kupředu, ale doba, kdy všechny kinopremiéry budou mít souběžný DVD a blu-ray release je přeci jenom ještě pár měsíců vzdálená. Znovu to potvrdil i George Lucas, když ohlásil re-release Indyho kolekce, ale odmítl se bavit o blu-ray upgradu. Na ten bude dost času, až zesílí uživatelská obec. Z velkých trilogií se tak v dohledné době můžeme těšit snad jen na Ultimate Matrix Collection, to až bude na trhu dostatek playerů s profilem 2.0, umožňujícím pokročilé interaktivní funkce.

Do té doby si mohou Matrix užívat ve vysokém rozlišení jen majitelé HD-DVD přehrávačů. Dnes již mrtvý formát přesto slavil před několika dny úspěch. Krom toho, že na něm exkluzivně vyjde, jako poslední titul Universalu, britský hit Pokání, ovládli červení alespoň na pár dní trh s releasem Amerického gangstera. Toshiba však v prvním podrobném rozhovoru znovu přiznala potupnou porážku a prohlásila, že se bude soustředit na vývoj upscalovacích DVD přehrávačů a také na oblast digitální distribuce filmů (downloady, online stream). Zajímavý manévr. A co vy? Nakupujete alespoň do zásoby? Stereo&Video s filmem Bobby je na stáncích právě teď.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace