Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wes Craven pořád ještě straší


ikona
imf
 

Legenda hororového žánru má kontě filmy, které stojí v poličkách každého fandy. Noční můra v Elm Street, Hory mají oči, Vřískot... díky němu máme Freddyho Kruegera a bílé, rozšklebené masky Ghostface jdou o Halloweenech na dračku. A teď by chtěl na stará kolena přidat do síně slávy ještě jednoho zabijáka. Raději si zkontrolujte, jestli jste se nenarodili pětadvacátého srpna, protože v tom případě vás nečeká nic dobrého.

Nový zabiják totiž systematicky likviduje teenagery, kteří se narodili právě v tento den a používá k tomu pěkně podpásové metody. Craven naznačil, že půjde spíš o thriller (jmenuje se 25/8), ale vyloučena není nadpřirozená složka. Ani další informace, zejména o nějakém dítku s temnou minulostí a rozvrácenou rodinou, ve mne sice nevzbuzují dojem, že se bude přepisovat historie, ale Craven ví, jak si napsat děsivý scénář a výroba maniakálních vrahů je jako jízda na kole, to zkrátka nezapomenete. Craven napsal svůj poslední scénář před čtrnácti lety (Nová noční můra), ale v Rogue Pictures mu fandí, takže první mrtvola padne k zemi už v dubnu. Docela se těším, protože všechny Vřískoty mám rád a Noční let z roku 2005 považuji za jeden z nejlepších Cravenových filmů vůbec.

Ten chlápek zraje jako víno. Tak snad bude letošek dobrým ročníkem. Do kin by mj. měl přijít i remake jeho sedmdesátkového fláku The Last House on the Left a volné pokračování Lidí pod schody, což jsou filmy, ve kterých sice žádní šmejdi ze záhrobí nepobíhají, ale o to jsou drastičtější. A pokud byste rádi oprášili to nejlepší, tak si počkejte na nového Freddyho od Platinum Dunes. Nebo raději ne. Bez Roberta Englunda to už totiž nikdy nebude ono. Zdá se vám to šílené? Wes by se nejradši rozdal. Důkazem budiž i další chystaný remake - Shocker v roce 1989 využil k návratu ze záhrobí elektrický proud. Budeme se o dvacet let později v kinech cukat blahem nebo znechucením? Nezbývá než si počkat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace