Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Žalobníčci vylézají z děr


ikona
imf
the hobbitwatchmen
 

Stávka je fuč, ale na čele Warnerů vyrašil snad ještě studenější pot, protože se jim poštovní schránky plní žalobami. Chcete Hobita, chcete Watchmeny? Hmm... možná se jich jen tak nedočkáte. Vyzvedněte si obsílku, uvidíme se u soudu. Zhruba takový vzkaz dostali v New Line Cinema od Tolkienových potomků v souvislosti s nevyplacenými licenčními poplatky za LOTRa. Chce se mi nakopat někoho do zadku, pravděpodobně ale někoho v New Line. Poté co tamní účetní vyběhli s Jacksonem a pak se s ním cca čtyři roky hádali o pár milionů, aby nakonec museli couvnout a vypadat před celým světem jako troubové, se to celé opakuje znovu? Tolkienovci dokládají, že z tržeb Pána prstenů neviděli ani cent a nyní chtějí rovnou 150 milionů dolarů. Jinak zabrzdí natáčení Hobita a podle prvních odhadů na to mají právo, protože se jedná o další nakládání s jejich dědictvím, přičemž v tom má opět prsty New Line Cinema. A teď... teď už můžete plakat. Tohle nebude jako ve včerejší epizodě Perryho Masona. Tohle bude zdlouhavé, špinavé a plné podrazů.

Samozřejmě by se mohl ozvat i červíček pochybností, který by poukázal na to, že je extrémně divné, že se Tolkienovci ozývají až teď, když jsou přípravy Hobita doslova za dveřmi. Na druhou stranu se prý snažili dlouhé měsíce dohodnout mimosoudně a teď mají konečně v ruce nějaký trumf: mohou zdržovat natáčení dvou filmů, které pravděpodobně přinesou do kasy New Line Cinema kolem dvou miliard. Takže co je proti tomu nějakých 150 milionů, že? Drobné... (výsledná částka bude stejně tak třetinová, ale kdo by se nesnažil).

A aby toho nebylo málo, žaluje teď Warnery další studiový gigant, 20th Century Fox. Jde o roztočené Watchmeny, ke kterým má prý Fox pořád ještě práva. Koupil je na konci 80. let a i když se pak vrátily k původnímu majiteli (Lawrence Gordon), ve smlouvě měli Foxové zajištěno, že to budou oni, kdo natočí první filmovou adaptaci. Pokud by Gordon chtěl nabídnout licenci jinému studiu, musel by Foxům vyplatit nějaký storno poplatek. A k tomu samozřejmě nedošlo. Milí Foxové to překvapivě zjistili až teď, když mají Warneři prakticky hotovo a nezbude jim, než se s konkurencí nějak dohodnout. Tohle bude bolet. Berte to jako ránu do žaludku pro ty, kdo si stále ještě myslí, že Hollywood je zemí usměvavých lidí, dobrotivých strýčků s naditými peněženkami a velkorysých režisérů, kteří nám denodenně plní naše nejtajnější sny. Eh... :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace