Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MovieZone FM #21: Skoro Oscaři


ikona
imf
radio
 

Za dva týdny budou Oscaři. Tak či onak. Akademie má připravený plán A, když stávka skončí (tj. tradiční velkolepou show), a plán B, když bude pokračovat (netradičně chudou show). My se podle toho zařídíme, ale už teď je kvůli logistice (a lyžování a dalším mnohem příjemnějším slůvkům) jasné, že FMkový přenos z Oscarů nebude. Bude "něco" jiného. Nechte se překvapit. A teď konečně ty dobré zprávy. Protože jsme si chyběli, rozhodli jsme se uspořádat alespoň takovou předoscarovou slezinu, kde bychom ty nejdůležitější adepty probrali tzv. do posledního vlákna. Pokání, Tahle země není pro starý, Michael Clayton, Sweeney Todd, Americký Gangster nebo Východní přísliby. Navrch pak dostanete macatou čtyřicetiminutovku o českém filmu, kde řešíme nejen návrh novely zákona o Fondu pro rozvoj kinematografie, ale i pár nových a slibných českých filmů (Venkovský učitel a Bobule). Někde uvnitř jsou skryté i naše oscarové odhady v hlavních kategoriích, filmy, na které se těšíme a samozřejmě i pár narážek, urážek a přisprostlých gagů, za které by se styděl i David Zucker.

Kocour a Shushika se bohužel nemohli z důvodů pracovního vytížení zúčastnit, ale z projekcí jsme alespoň za nohu dotáhli Kamila "Tetsua" Filu. Vzhledem k tomu, že řadu probíraných snímků viděl, rozhodně byl cennou posilou. Komu chybí TetsuoZone, ten si jí může užít takříkajíc naživo. Celková stopáž se blíží stopáži Scottova Gangstera, ale relace je rozsekána na devět částí, takže ji můžete poslouchat až do aleluja. Nebo do dalšího FMka, které jistě přijde, až nastane ten správný čas. Tentokrát je to samozřejmě trochu hlubší a pomalejší, ale to víte, oscarové fláky většinou nehrají na exploze nebo naše akční pudy. I když i tady se najdou výjimky. A abych stihnul všechny oficiality, musím poděkovat Hrej.cz za zapůjčení mikrofonu. Máme ho rádi a jednoho dne ho asi nevrátíme. :) Užijte si nadcházející víkend a na slyšenou v rozhlasových vlnách.

Úvod a rozbor Amerického Gangstera (11 minut)
Rozbor Východních příslibů (16 minut)
Rozbor Sweeneyho Todda (14 minut)
Rozbor Pokání (20 minut)
Rozbor Juno (9 minut)
Rozbor Michaela Claytona (12 minut)
Rozbor Tahle země není pro starý (13 minut)
Rozbor Soukromé války pana Wilsona (13 minut)
Czech Made (38 minut)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace