Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bezdomovci vs. knihomolové


ikona
imf
emilio estevez
 

Emilia Esteveze si většina filmových fandů donedávna pamatovala jen jako méně slavného bratra Charlieho Sheena (narozdíl od něj se rozhodnul probojovat do Hollywoodu s rodným příjmením svého slavného otce, Martina Sheena). Málokdo ví, že Emilio režíroval i kultovní komedii Muži v práci, kde se oba bratři objevili jako popeláři, ale na Atentát v Ambassadoru (Bobby) už si zřejmě vzpomenete. Estevez scénář k tomuto ambicióznímu snímku dlouho nemohl dokončit. Utratil skoro všechny peníze, když kvůli inspiraci jezdil po Kalifornii a každou noc přespával v jiném motelu. Nakonec v jednom potkal ženu, která byla přímo na místě, v hotelu Ambassador, kde byl onoho osudného dne zastřelen Robert F. Kennedy. Díky jejímu vyprávění se Estevezovi konečně podařilo film dopsat a natočit (s velmi hvězdným obsazením).

A protože v uplynulém roce zase psal jako ďas, ještě před začátkem scenáristické stávky (už mě unavuje na ni pořád odkazovat, ale podle posledních zpráv je prý konec blízko), může se už koncem března rozjet natáčení jeho dalšího filmu, který má půvabný název The Public. Estevez vycházel z článku v Los Angeles Times, který popisuje neblahý trend zaplavování knihoven bezdomovci, které ani tak nezajímají písmenka jako radiátory v čítárnách. Myslel jsem si, že v Los Angeles je docela teplo (narozdíl od New Yorku, ve kterém je zima extrémně krutá), ale průměrná teplota v prosinci se pohybuje kolem deseti stupňů a výjimečně může klesnout i k nule, což už nejsou ideální podmínky na opalování.

Děj filmu se odehrává během dvou nejchladnějších dnů roku, kdy je jedna z knihoven doslova zaplavena rozklepanými "čtenáři". Vedení se rozhodne všechny vyhnat a zavřít brány, ale jeden ze zaměstnanců se pokusí o převrat, aby mohli lidé v budově zůstat. Musí se tak mj. vyrovnat i se skupinkou mentálně postižených, kteří se též přišli ohřát. Situace rychle nabírá dramatické obrátky a šestnáctka áčkových herců, po kterých teď Estevez pátrá, by se měla postarat o řadu vyostřených slovních přestřelek. Snímek se pravděpodobně v kinech objeví na podzim, aby zkusil štěstí v oscarových bojích. Bobby se dostal jen k nominacím na Zlaté Glóby, ale pokud se vám líbil, můžete se těšit na nejnovější vydání časopisu Stereo&Video, ve kterém vyjde jeho blu-ray edice. Samozřejmě se můžete těšit na naší recenzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace